FEDERASYON BAŞKANI 42-0'I SAVUNDU: RUSYA DÜNYA İKİNCİSİ, BİZ 42'NCİ

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı'nın Rusya'ya 42-0 yenilmesiyle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi.

admin
admin
14 Şubat 2017 Salı 23:21
FEDERASYON BAŞKANI 42-0'I SAVUNDU: RUSYA DÜNYA İKİNCİSİ, BİZ 42'NCİ

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, EYOF 2017'nin ilk gününde Rusya'ya 42-0 yenilen Türk Milli Takımını savundu. Yapılan eleştirileri haksız bulan Büyent Akay, Rusya'nın Buz Hokeyi dalında 18 yaş altı 87 bin sporcusunun bulunduğuna dikkati çekti. Bülent Akay, "Rusya dünyada ikinci, biz ise 42'inci saradayız. Olimpiyata direkt giden bu takımlarla, biz ev sahibi olmamız nedeniyle oynuyoruz" dedi.

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı'nın Rusya'ya 42-0 yenilmesinin tartışmaları sürüyor. Sporculara yönelik sosyal medyada yapılan acımasızca eleştirileri haksız bulduğunu ve bunun sporcuları üzerinde kötü bir etki bıraktığına işaret eden Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, yaptıkları antrenman sonrası sporculara öğütlerde bulundu. Yapılan eleştirileri unutmalarını ve kendilerini yarın ve daha sonra yapacakları maçlara konsantre olmaya davet eden Akay, şunları söyledi:

"Türkiye büyük bir organizasyona imza atıyor. İlk maçımızı Rusya ile yaptık. Gelen ülkeler oldukça güçlü. Rusya, Slovakya, Fransa, Belarus ve Türkiye katılıyor. Ev sahibi olduğumuz için bu turnuvaya direkt katılıyoruz. Daha önce hiçbir EYOF müsabakasında yer almadık. Rusya ile yaptığımız ilk maçımızı beklemediğimiz bir skorla kaybettik. Ancak rakibimiz güçlü ve dünyada ikinci sırada. Türkiye ise 42'nci sırada yer alıyor."

Buz Hokeyinde Türkiye'nin çok yeni olduğunu ve bugüne kadar dünya şampiyonalarında Rusya ve diğer ilk 16 ülke ile hiç maç yapmadığını hatırlatan Akay, Türkiye'nin merdivenleri ağır ağır çıktığını belirtti. Üst basamaklara doğru tırmanmaya çalıştıklarını anlatan Akay, şöyle devam etti:

"İki yıl önce 18 yaş altı Milli takımı ile 20 yaş altı Milli takım ile başlattığımız sistematik çalışmalar neticesinde ve bu yıl tüm branşlarda bir üst kategoriye çıktık. Direkt olimpiyatlara giden ülkler olan Rusya, Slovakya, Fransa gibi ülkelerin olduğu kategoriye girmek için çaba sarfediypruz. Bunların alt yapısını oluşturmak üzere Erzurum'da yapılan 2017 Eyof müsabakaları bize hazırlık fırsatı verdi. 16-17 yaşlarındaki çocuklarımızla ilk kez takımızı kurduk. İlk uluslararası müsabakalaya çıktık. Karşılarında oynayan takım dünya sıralamasında ikinci olan Rusya. 18 yaş altı 87 bin sporcusu olan bir ülkeden bahsediyoruz. Bizim çocuklarımız ilk kez uluslararası müsabakada Ruslarla mücadele ettiler. Ev sahibi olduğumuz için bu ülkelerle karşı karşıya geliyoruz. Bunlarla sadace EYOF gibi festivallerde karşılaşıyoruz. Buyurun ülkemize gelin derken bizim bu turnuvaya ev sahibi ülke olarak katılmamamız beklenemezdi. Türkiye'nin dünkü mücadelesinde almış olduğu skorun sosyal medyada eşeltirildiğini görüyoruz. Sporcularımızın haksız yere eleştiriliyor. Özellikle bu eleştirileri yaparken geleceğin sporcularını motive edecek, onları destekleyecek yazıların yazılmasını arzu ediyoruz."

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rusya'ya 42-0 yenilen Milli Takım sporcularını arayarak üzülmelerini istediler. Vali Seyfettin Azizoğlu'nun Oyunların Köyüne giderek Buz Hokeyi Milli takım sporcularına moral vereceği bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 15.02.2017 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.