ETÜ, UNUTMADI, UNUTTURMADI

FETÖ’nün 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği hain kalkışma girişiminin önlenmesi esnasında şehit düşen ve gazi olan kahramanların anısına Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından Üniversiteler arası Buz Hokeyi Turnuvası düzenlendi. ETÜ’nün ev sahipliğinde bugün başlayan turnuva nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

admin
admin
30 Aralık 2016 Cuma 07:12
ETÜ, UNUTMADI, UNUTTURMADI
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 15 Temmuz kahramanları anısına Buz Hokeyi turnuvası düzenledi. Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gençlik Spor kulübü ve İstanbul teknik Üniversitesi Buz Hokeyi takılarının katıldığı turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu.
3000'lik Buz Hokeyi Salonunda saat 13.30 da başlayan ilk maçta Erzurum Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile İstanbul Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı karşı karşıya geldi. Takımlar salona “Terörü lanetliyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz” pankartlarıyla çıktı. Karşılaşmada rakibine oranla üstün bir performans sergileyen Erzurum Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı rakibini 10-2 gibi farklı bir skorla yenerek finale yükseldi.
Günün ikinci maçında Atatürk Üniversitesi Buz Hokey Takımı ile Gençlik Hizmetleri Buz Hokey takımı karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmayı 10-8 kazanan Atatürk Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı finale adını yazdıran ikinci takım olmayı başardı.
Erzurum teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Levent Çakmur, 15 Temmuz kahramanlarını anma turnuvasının dört takımın katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “ Burada amacımız birinci takımı seçmektense 15 Temmuz kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi yadetmek. Bu kalkışma hareketini sürekli canlı tutmak. Halkımızın kahramanlık destanını sürekli diri tutmak için çabalıyoruz. Sporu da buna vesile ettik. Buz hokeyi Erzurum’da daha ön planda olduğu için buz hokeyi turnuvasıyla bunu pekiştirmek istedik” dedi.
Bugün oynanan maçlar sonunda galip gelen Erzurum teknik Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi Bu Hokeyi takımları yarın 15:30’da final maçına çıkacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile Gençlik Spor Buz Hokeyi Takımı ise 3. lük mücadelesi için 13.30’da karşılaşacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.