ERZURUM’UN SPOR TESİSLERİ KISKANDIRIYOR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2011 Üniversiade kapsamında Erzurum’a yapılan spor tesislerinin bir çok kesim tarafından kıskanıldığı için dedikodu üretildiğini söyledi.

10 Nisan 2012 Salı 17:18
ERZURUM’UN SPOR TESİSLERİ KISKANDIRIYOR
Erzurum’un tecrübeli bürokratlarından Fatih Çintimar, Spor Lisesi öğrencilerini kabul etti ve onların sorularını cevaplandırdı. Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Özbayraktar nezaretinde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı ziyaret eden öğrenciler, spor tesisleri hakkında bilgi aldılar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, devletin ve hükümetin Erzurum’a Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yaptığını bunun da bir çok kesim tarafından kıskanıldığını söyledi. Çintimar, “Tesislerimiz ülkemizin ve ilimizin yüz akıdır. Başbakanımızın Erzurum’a olan ilgisi ve Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birinin ilimize yapılması bizi gururlandırmıştır. Erzurum’a yapılan yatırımlar kıskanılıyor. Bunun için de yeni tesislerin ilimize yapılması istenmiyor” dedi.

BAŞBAKANIMIZIN ESERİDİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a ilgisi nedeniyle kendilerinin de çok çalışmak zorunda olduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye’de nüfus yoğunluğuna bakıldığında lisanslı ve faal spor yapan şehirlerarasında Erzurum’un Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olduğunu söyledi. Çintimar, “Bizim amacımız Erzurum’da her aileden birisini mutlaka sporcu yapmaktır, bunun için çalışıyoruz. Şu anda yüzde olarak şehrimizde yüzde altı yedi civarında insanımız spor yapıyor. Başbakanımızın Erzurum’a olan ilgisi nedeniyle Devletimizin ve hükümetimizin ilimize kazandırdığı spor salonları ve buz salonları spor yapan insanlarla dolup taşıyor. Amacımız Erzurum’a daha çok tesis kazandırmaktır, şehir merkezinde de en az on tane sentetik futbol sahasının olması için çalışıyoruz. Erzurum’da en kısa süre içinde halkın yüzde 25’inin spor yapması için gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Valimiz Sebahattin Öztürk’ün de büyük desteklerini arkamızda görüyoruz” dedi.

CURLİNG ARENA ERZURUM İÇİN İDEAL OLDU
Erzurum’a Türkiye’nin gurur duyacağı Stadyum, atlama kuleleri, kayak merkezleri ve buz salonlarının yapıldığına işaret eden Çintimar, Mecidiye Mahallesine Curling Salonu’nun yapılmasının ise tam isabetli bir karar olduğunu söyledi. Çintimar, “Vatandaşın spor yapmasını sağlamak için onların ayağına spor tesisi götürmek zorundasınız. Bizde ölçtük biçtik, şehrimizin ekonomik anlamda geri kalmış bu bölgesine Curling salonu yapmayı uygun gördük. Şu anda atletizm, güreş, curling, masa tenisi ve diğer branşlar olmak üzere bu bölgede günde 500 gencimiz ve çocuğumuz antrenman yapıyor. Ayrıca 21 yaş altı Curling Milli takım sporcularının da Buz Pateni Federasyonu tarafından bu bölgede seçilmesi bizim için övünç kaynağı olmuştur” dedi.
Ziyaretin ardından Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Özbayraktar ile öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a okulun filamasını hediye ettiler. Çintimar da kendilerine kitap armağan etti.

Editör

Son Güncelleme: 10.04.2012 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.