ERZURUM’DAN AVRUPA LİGLERİNE KADIN ANTRENÖR YETİŞİYOR

Futbolun Sultanları, antrenör adayı kadın futbolcular, UEFA-B kursuyla futbol antrenörlüğüne hazırlanıyor.

02 Eylül 2015 Çarşamba 10:14
ERZURUM’DAN AVRUPA LİGLERİNE KADIN ANTRENÖR YETİŞİYOR
Futbolun Sultanları, antrenör adayı kadın futbolcular, UEFA-B kursuyla futbol antrenörlüğüne hazırlanıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kadın futbolcular, alacakları belgeyle Avrupa Ligleri’nin önde gelen takımlarında antrenör olabilecekler. 

Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki UEFA-B kursunda eğitim gören 22 kadın kursiyer, 10 gün sürecek olan kursu başarılı bir şekilde tamamlamak için ter döküyor. Yoğun tempoda çalışan zorlu eğitimlerden geçen ve aralarında 5 milli bulunan futbolun sultanları, futbolda erkekler kadar kadınların da var olduğunu göstermeyi hedefliyor. 



UYAR: "BAYER MÜNİH'İN ALTYAPISINDA ANTRENÖRLÜK YAPABİLECEKLER"

İkinci etabı ilk kez Erzurum’da düzenlenen UEFA-B kursuyla ilgili konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Eğitim Müdürü Yücel Uyar, "Buradaki kursumuz UEFA-B kadınlara özel ikinci etap kursu. 10 günlük bir kursun sonunda başarılı olan katılımcılar UEFA-B diplomasına sahip olacaklar. UEFA-B diploması 54 ülkenin işbirliğiyle anlaşmalı bir belge. Kursumuza katılan 22 kadın kursiyerimiz, buradan alacakları bir belge ile Bayern Münih’in altyapısında antrenörlük yapabilecek düzeyde olacaklar" dedi.



REUS: "TÜRKİYE'DE KADINLAR FUTBOLU GELİŞİYOR"

Kursiyerlerin eğitiminin başında olan FIFA ve UEFA Teknik Uzmanı Hesterine De Reus, uyumlu bir ortamda çalışma yaptıklarını belirterek, "Çok arkadaş canlısı bir ortam var. Şehir tesislere uzak değil. Futbol oynamak için çok uygun bir yerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de kadınların futbolda daha fazla temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Reus, "Türkiye’de kadınların futbola daha fazla katılmaları gerekiyor. Tüm futbol kulüplerinin kadın takımlarının da olması lazım. Türkiye’deki kadınlar futbolu gün geçtikçe gelişiyor. Bunun üzerine daha fazla koyulması daha iyi olur" şeklinde konuştu.



"AMAÇ DÜNYA ŞAMPİYONASI'NI TÜRKİYE'DE YAPABİLMEK"

UEFA-B kursu ile ilgili bilgi veren U-17 Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü ve eğitimci Necla Güngör Kırağası, "UEFA ile yapmış olduğumuz ilk UEFA-B kursu. İlk etabını milli takım kamplarında yaptık, ikinci etabını da Erzurum’da yapıyoruz. Tüm Türkiye genelinde aynı erkeklerde olduğu gibi antrenörlük başvuru sistemine başvuru yapan tüm kadın futbolcularımızı değerlendiriyoruz. Katılımcılarımız geçmişte futbol oynamış veya hala oynamakta olan kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımız Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapmış olduğu pozitif ayrımcılıktan sonra büyük bir rağbet görüyor. Nasıl erkek antrenörler futbolu çok seviyor ve bu işin içinde kalmak istiyorsa kadın antrenörler de aynı şekilde hem kadın hem de erkek futbolunda yer almak için mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"Kursun en önemli özelliği geçtiğimiz günlerde Kanada’da büyük rağbet gören Dünya Şampiyonası'nı Türkiye’de yapabilmek" diyen Kırağası, "Bu anlamda iyi destekler alıyoruz. Kadınlarımız da bu iş için çok fazla hevesliler. Nasıl futbol oynayabiliyorlarsa aynı şekilde antrenörlük de yapabileceklerinden eminler" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.09.2015 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.