ERZURUM’A YENİ FUTBOL SAHALARI KAZANDIRILACAK

KUDAKA’nın Spor Cazibe Merkezleri Projesi’ne destek kampanyası çerçevesinde Erzurum’a yapılacak olan beş yeni çim futbol sahası için Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir istişare toplantısı yapıldı.

08 Mart 2013 Cuma 18:41
ERZURUM’A YENİ FUTBOL SAHALARI KAZANDIRILACAK
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile KUDAKA Araştırma ve Planlama Birimi Başkanı Süleyman Toy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Erzurum’a yapılacak olan beş yeni futbol sahasının Yaz Futbol Yükseklik Kampları için yapacağı katkılar ve sahalarda olması gereken fiziki şartlar masaya yatırıldı. 

BİZİM AMACIMIZ ERZURUM’A HİZMET ETMEK

KUDAKA ile yaptıkları protokolle Erzurum’a beş adet yeni futbol sahası kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, hedeflerinin Erzurum GHSİM olarak devletin bir parçası olarak Erzurum’a hizmet etmek olduğunu söyledi. Çintimar, “Erzurum’a kazandıracağımız yeni çim sahalar, belediyelerimizin yapacağı çim sahalar ile birlikte Erzurum’da çim futbol sahası sayımız 12’ye yükselecek. Atatürk Üniversitesi Stadı, Orhan Tavlı Stadı ve Kazım Karabekir Stadı da şu an Erzurum ve Türk futboluna hizmet vermektedir. Biz göreve gelirken Erzurum’da üç tane spor salonu vardı. Bugün Başbakanımızın ve bakanlığımızın destekleri ile bugün bütün ilçelerimizde spor salonumuz var. Bütün ilçelerimize sentetik sahada yapacağız” dedi.

TOY:İNSANLAR SAHALARIN BİTMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

KUDAKA Araştırma ve Planlama Birimi Başkanı Süleyman Toy, KUDAKA olarak Spor Cazibe Merkezleri kapsamında Erzurum GHSİM tarafından yapılan projeyi desteklediklerini belirterek, bu bağlamda profesyonel turizm potansiyeli oluşturarak, özellikle futbol yaz kampları ve kış turizmi konusunda seferber olduklarını söyledi. Toy, “Kış ve Spor turzmini 2012’de hayatiyete geçildi. İstihdama dönüştürmek için de yaklaşık bir yıl çalıştık. İnsanlar dört gözle Erzurum’da yapılacak olan yeni çim futbol sahalarının bitmesini bekliyor. Biz Erzurum’da spor turizminin geleceğinden çok umutluyuz” dedi.

Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Kemal Coşkun da, toplantıda bir sunum yaptı. Coşkun, “Erzurum özellikle yaz futbol yükseklik kamplarında önemli bir şehir olmalı ve kış kampları ile ön plana çıkan Antalya’ya rakip olmalı. Türkiye 106 profesyonel futbol takımı ve 169 BAL takımı ile önemli bir potansiyel ve bu potansiyeli Erzurum olarak hayatiyete geçirmeliyiz” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya TFF Bölge Müdürü Metin Codur, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Saim Özakalın, Yakutiye Belediyespor Başkanı Ferhat Mergan, ASKF Başkan Vekili Suat Hayri Güneş, TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Hasan Eğriçayır, KUDAKA Yetkilileri, MÜSİAD yöneticileri, futbol adamları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Murteza Cengiz, Bülent Tilkidöğen, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve diğer yetkililer katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2013 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.