ERZURUM DEV ORGANİZASYONA HAZIRLANIYOR

Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile basın toplantısı düzenleyen Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, 23 - 29 Nisan tarihleri arasında, Erzurum'da düzenlenecek "Curling 2012 Dünya Karışık Çiftler Şampiyonası" hakkında bilgi verdi.

24 Mart 2012 Cumartesi 11:59
ERZURUM DEV ORGANİZASYONA HAZIRLANIYOR
Buz Pateni Federasyonu Başkanı Kandemir, "Ülkemizde beşincisi düzenlenecek şampiyonaya şu ana kadar 27 ülkeden, 54 sporcu başvurdu, bu bir rekordur" dedi.
Kandemir, bugüne kadar 4 kez düzenlenen şampiyonanın Türkiye ve Erzurum açısından büyük önem taşıdığını, bu nedenle her ayrıntıyı dikkate aldıklarını söyledi. 2012 UNIVERSIADE’da başarılı bir organizasyona imza atan Türkiye’nin Dünya Karışık Çiftler Dünya Şampiyonası’nı da başarı ile yapacağını belirtti. Kandemir, “Şimdiden Tüm Erzurum halkını bu güzel organizasyonu izlemeye davet ediyoruz”dedi. Şampiyonaya, Türkiye Milli Takımı'nın iki sporcuyla katılacağını belirten Kandemir, Kocaeli’den İlhan Osmanağaoğlu ile Erzurum’dan Elif Kızılkaya’nın Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını vurguladı.

ERZURUM’A GÜVENİYORUZ
Federasyon başkanı Kandemir, 2011 Üniversiade’da tribünleri doluran Erzurum halkının 23-29 Nisan 2012 tatihlerinde yapılacak olan 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası’nda da Türkiye’nin Tek Curlign Aranasının tribünlerini dolduracağını belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de 317'si faal 584 lisanslı curling sporcusu bulunmaktadır. Ülkemizde henüz iki yıllık bir geçmişi olmasına rağmen çok fazla talep olan bu branşın özel tesisinin Erzurum'da bulunması da büyük bir şans. Dünyada sadece curling için kullanılan buz pisti sayısı 6'dır ve bunlardan birisi de Erzurum'da bulunmakta. 23-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek şampiyona, ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Şampiyonaya 27 ülkeden 54 sporcu ve 27 antrenör katılacak. Biri Erzurum'dan olmak üzere iki sporcuyla ülkemiz temsil edilecek. bugüne kadar yapılan şampiyonalara 22 veya 23 ülkeden katılım oluyordu. Böylesine uluslararası bir katılımın olacağı şampiyonada tüm dünyanın gözü Erzurum'da olacak."
Kandemir, Dünya Curling Federasyonu Başkanı dahil, uluslararası federasyonun önde gelen isimlerinin müsabakaları izlemek üzere Erzurum'a geleceğini belirtti. Katılacak ülkeler arasında Kanada Curling Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan ve 12 dünya, 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Jim Waite'nin de bulunduğunu ifade eden Kandemir, şunları kaydetti: "Erzurum'a gelecek ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İrlanda, İskoçya, İspanya, İsviçre, İsveç, Japonya, Kanada, Letonya, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovakya, Yeni Zelanda'dır. Müsabakalar 23 Nisan'da başlayacak ve Türkiye ilk maçını Slovakya ile yapacak."
Türkiye Curling Milli Takım Antrenörü Fatih Ağduman ise curlingde yeni olan "Karışık Çiftler" branşı hakkında teknik bilgi vererek, bugüne kadar düzenlenen turnuvalarda Rusya'nın bir, İsviçre'nin ise 3 şampiyonluğu bulunduğunu belirtti.

ÇİNTİMAR SPOR ŞEHRİ OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM
Dünya’da hiçbir organizasyonun boş yere bir ülkeye ve bir ile verilmediğine işaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’un 2011 Üniversiade ve daha bir çok uluslararası yarışlardan başarılı ile çıktığını ve başarılı organizasyonlar yaptığına işaret ederek, Erzurum halkının Curling müsabakalarında tribünlerine dolduracağını söyledi. Çintimar, gerek Erzurum’da devam eden Curling Ligi maçlarını gerkese, 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonasını Erzurum’dan çok sayıda spor severin izleyeceğine inandığını belirterek, “Spor kenti olan şehrimizin bu ünvanında seyircinin de rolü çok büyük. Boş tribünlere oynamayacağız. 23 Nisan’daki büyük organizasyonda hem ülkemizin sporcularını destekleyeceğiz. Hem de sportmenliğimizi dünyaya göstereceğiz. Soğuk kentin sıcak insanları olarak dışarıdan gelen misafirlere en iyi şekilde sahipliği yapacağız. Onları sportmence destekleyeceğiz” dedi.
Buarada Palan Otel’deki basın toplantısına Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir’in yanı sıra aynı zamanda Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile Buz Pateni Federasyonu Genel Sekreteri Abdurrahman Koral ile yönetim kurulu üyeleri Murat Akın ve Nurettin Arıcan katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2012 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.