ERZURUM DEV ORGANİZASYON İÇİN GÜN SAYIYOR

Son yıllarda düzenlenen organizasyonlarla kış sporlarının merkezi haline gelen Erzurum, yinebüyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

07 Şubat 2015 Cumartesi 11:34
ERZURUM DEV ORGANİZASYON İÇİN GÜN SAYIYOR
20 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılacağı Sürat Pateni Kısa Kulvar Dünya Kupası’nda büyük heyecan 13-15 Şubat tarihleri arasında yaşanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, turnuvanın Erzurum’da 2019’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali öncesinde önemli bir prova niteliği taşıdığına işaret etti. 

Palandöken Yenişehir Spor Salonu’nda düzenlenecek şampiyonada, bireysel yarışmalar, 500, bin ve bin 500 metrede, bayrak yarışları ise kadınlarda 3 bin metre, erkeklerde 5 bin metrede yapılacak. Erzurumlu sporseverler, organizasyon boyunca olimpiyat şampiyonu Rus sporcu Victor Ahn ve Kanadalı Charles Hamelin gibi dünya yıldızları izleme fırsatını bulacak.



“KIŞ SPORLARINDAKİ ORGANİZASYON TECRÜBEMİZİ HER GEÇEN YIL ARTIRIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kış sporlarındaki organizasyonlar arasında önemli bir yer teşkil eden Sürat Pateni Kısa Kulvar Dünya Kupası’nın, Türkiye’de düzenlenecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erzurum’un son yıllarda birçok farklı organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Kış sporlarındaki organizasyon tecrübemizi her geçen yıl artırıyoruz. Erzurum kış sporlarının merkezi konumuna geldi. Bu tür önemli organizasyonlardaki tecrübemizi ilerleyen yıllardaki birçok organizasyona da yansıtacağımızı inanıyorum. Sürat Pateni Kısa Kulvar Dünya Kupası gibi turnuvalar, 2019’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) öncesinde hem Türkiye hem de Erzurum için önemli bir prova niteliği taşıyor” dedi.



“6 SPORCUMUZ MÜCADELE EDECEK”

Bu önemli organizasyonda Türkiye’yi 6 sporcu temsil edecek. Milli Takım'da yer alan Berk Yetişken, Fırat Yardımcı, Selim Tanrıkulu, Menderes Eren, Serdar İltir ve İnan Eren en iyi sonucu almak için mücadele verecek.

Milli takım sporcularından Berk Yetişken, böylesine önemli bir turnuvanın Türkiye’de yapılmasından dolayı büyük gurur yaşadığını söyledi.

Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden milli sporcu, “Kupada, dünyanın en iyi isimlerine karşı yarışma imkanı bulacağım. Kariyerim adına çok büyük bir deneyim olacak. Organizasyon için artık çok az bir zaman kaldı. Çalışmalarımızı bütün hızıyla sürdürüyoruz. Turnuvadaki amacım üst sıralarda yer alarak madalya kazanmak olacak. Ayrıca Türkiye rekorlarını geliştirmek adına elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.

En büyük hayalinin olimpiyat oyunlarında mücadele etmek olduğunu kaydeden Yetişken, “Oyunlara yaklaşık 3 yıl gibi bir süre var. Bu süreçte spor hayatımın en iyi performansını sergileyip ilklere imza atmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 07.02.2015 11:35
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDev Organizasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.