Erzurum'da hedef 15 bin gence spor imkanı

"Koşabiliyorsan koş" projesi kapsamında Erzurum'da 29 Haziran'da başlayacak ücretsiz yaz spor okullarında, 29 ayrı branşta hizmet verilecek

admin
admin
26 Haziran 2018 Salı 08:40
Erzurum'da hedef 15 bin gence spor imkanı

Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün "Koşabiliyorsan koş" projesi kapsamında hedef, ücretsiz yaz spor okullarında 29 ayrı branşta 15 bin gence spor yapma imkanı sağlamak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il spor merkezlerinde yaz spor kurslarının 29 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

Minik ve genç öğrencilerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün sağladığı imkanlarla kurslarda spor yaparak zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarının hedeflendiğinin aktarıldığı açıklamada, 29 ayrı spor branşında çocuk ve gençlere ücretsiz kurslar verileceği aktarıldı.

Açıklamada, "Koşabiliyorsan koş" projesi kapsamında yaz spor kurslarının gençler için büyük bir fırsat olacağı ve yaz spor okullarının açılışı ile kursların başlayacağı kaydedildi.

SPORU SEVEN YENİ NESLİN BİRÇOK KÖTÜLÜKTEN UZAK KALACAĞINI BİLİYORUZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Spor Merkezleri Yaz Spor Kursları'na rekor katılım beklediklerini belirtti.

Atletizmden voleybola, yüzmeden okçuluğa, karateden tekvandoya, güreşten masa tenisine, badmintondan basketbola, tenisten buz sporlarına, bisikletten boksa kadar 29 ayrı spor branşında spor yaptıracaklarını aktaran Taşkesenligil, "Hedefimiz yaz tatilinde il dışına çıkamayan en az 15 bin çocuk ve gence spor yapma imkanı sağlamak." ifadesini kullandı.

Taşkesenligil, yılın 12 ayı gençliğe spor imkanı tanıdıklarını ve 3 ay boyunca da yüzlerce öğrencinin yaz spor kurslarında eğitim alacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Kurslara gösterilen ilgiden ve yapılan başvurulardan bir hayli memnunuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sporu seven bir yapıda olmasını istiyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' bilinciyle küçük yaşta çocuklarımıza spor bilincini aşılamak için çalışıyoruz. Yaz spor kursları çocukları kötülükten uzaklaştırıyor. Sporu seven yeni neslin birçok kötülükten uzak kalacağını biliyoruz."

Editör

Son Güncelleme: 26.06.2018 07:36
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSpor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.