Erkan Sözeri’den kart çıkışı: Sahipsiz değiliz

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Asla küfür etmem. Kırmızı kartı hak etmedim. Erzurumspor sahipsiz değildir.” dedi.

admin
admin
14 Eylül 2021 Salı 07:10
Erkan Sözeri’den kart çıkışı: Sahipsiz değiliz

Manisa FK maçında oyundan atılan Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, sert açıklamalarda bulundu. Asla küfür etmediğini belirten Sözeri, "Bugüne kadar bu, yaşanmamış bir şey. Hakem direkt kırmızı kart vererek gönderdi beni. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Fiili bir hareketim bile yok. Türk futbolu, bu hakemlerin bu yorum ve davranışlarıyla bir adım ilerleyemez" dedi.

Sözeri, "Erzurumspor sahipsiz değildir. Bir hafta boyunca emek verdik, çalıştık ama sen bu kadar kolay şekilde beni atıyorsun. 'Terbiyesizlik yapma' demişim, bunu herkes birbirine söylüyor. Bunda ne var" ifadeleriyle isyanını dile getirdi.

SÖZERİ KIRMIZI KART GÖRDÜĞÜ POZİSYONU ANLATTI

Erkan Sözeri açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İlk başta sahaya girince hakem uyardı ama ’Ciddi bir sakatlık var.’ deyince ’Tamam hocam girebilirsin.’ dedi. İzin alarak girdim sahaya… Manisalı futbolcu Erhan Kara koşarak geldi ve ’Kalk ne vakit geçiriyorsun, hocam bunu alın dışarı.’ diye konuşunca ben de babacan bir şekilde ’Oğlum bak adam neredeyse ölüyor, durumu belirsiz, terbiyesizlik yapma. Aynı şey sana da olsa oyunu durdururuz.’ dedim. Benim dediklerim sadece onlardı, ama direkt kırmızı kart göstererek beni oyundan attı. Ben hakeme veya rakibe asla hakaret, küfür etmem. Bugüne kadar bu, yaşanmamış bir şey. Hakem direkt kırmızı kart vererek gönderdi beni, Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Fiili bir hareketim bile yok. Türk futbolu, bu hakemlerin bu yorum ve davranışlarıyla bir adım ilerleyemez. Kamuoyunda da hoca hakaret, küfür etti diye oyundan atıldı diye bir algı oluştu ama asla öyle bir şey yok. Olay bunlardan ibaret, ne eksik ne fazla. Futbolcuya dediğim, sen de aynı durumda olsan oyunu durdururuz anlamında yani, beni niye atıyorsun oyundan. Bunda küfür, hakaret yok yani rakibe müdahale yaptım diye değerlendirse en kötü sarı kart verirsin kırmızı kart ne… Erzurumspor sahipsiz değildir. Çok büyük sıkıntılarla bir takım kurduk. Bu kadar basit olmamalı, lütfen hakemler dikkatli olsunlar. Bir hafta boyunca emek verdik, çalıştık ama sen bu kadar kolay şekilde beni atıyorsun. Bir hakemin herkesi sahada tutması lazım ki tuttu, rakibin kırmızı kartını ve penaltılarımızı es geçti. Biz bunlardan da bahsetmiyoruz ama her şeye rağmen biz kazandık. Bir teknik adam oyundan bu kadar basit atılamaz. Bu sadece bir tavsiye, öğüt niteliğinde olan bir şeydi ’Terbiyesizlik yapma’ demişim, bunu herkes birbirine söylüyor. Bunda ne var anlamadım."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.