ENİS KORKMAZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Erzurum’un atletizmdeki milli gururu Enis Korkmaz, Brezilya’da yapılan, Dünya Liseler Olimpiyatları’nda 3 bin metrede Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

05 Aralık 2013 Perşembe 09:04
ENİS KORKMAZ DÜNYA ŞAMPİYONU
Türkiye’nin atletizmdeki Erzurumlu altın çocuğu Enis Korkmaz, bu kez Brezilya’da birincilik kürsüsüne çıktı. Erzurum Spor Lisesi’nde öğrenim gören Enis Korkmaz, Brezilya’nın Brezil kentinde yapılan Dünya Liseler Olimpiyatları’nda 3 bin metre yarışlarında tüm rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu. Antrenörler Yavuz Bayram ile Orhan Güngör nezaretinde bu büyük organizasyona hazırlanan Enis Korkmaz, başta hocalarını ve kendisine güvenenlerin emeklerini boşa çıkartmadı. Milli atlet, 2013 yılındaki başarılı derecelerine bir yenisini daha ekleyerek büyük bir gurur yaşarken, 2013’ün son ayını altın madalya ve dünya şampiyonu ünvanı ile kapatmanın mutluluğunu yaşadı. Antrenörler Yavuz Bayram ile Orhan Güngör, Enis Korkmaz’ın elde ettiği başarının, Dünya Liseler Olimpiyatları’nda Türkiye tarihinin ilk altın madalyası olduğunu belirterek, milli atletle gurur duyduklarını söyledi.

ÇİNTİMAR: ENİS KORKMAZ’I TEBRİK ETTİ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, milli atlet Enis Korkmaz’ın elde ettiği başarının federasyon olarak kendilerini gururlandırdığını söyledi. Federasyon Başkanı Çintimar, “Enis Korkmaz’ı ve milli takımla birlikte Brezilya’ya giden hocalarımızı kutluyorum. Ayrıca kendisini yetiştiren Orhan hocamızı, Yavuz hocamızı ve Nihat hocamıza teşekkür ediyorum. Türk atletizmine yeni bir yıldız kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyim. Enis Korkmaz’ı büyük başarısından ötürü tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu çıkışını devam ettirecektir” dedi.

ERZURUMLU ATLETLER AVRUPA YOLCUSU

Bu arada Erzurumlu antrenörlere ve atletlere Avrupa yolu gözüktü. 08 Aralık 2013 tarihinde Sırbistan’da yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonası’na Erzurumlu antrenör Nihat Bayburt’un yanı sıra milli atletler Tubay Erdal, Yusuf Alıcı ve Soner Çintimar katılacak. Erzurum kafilesi Türkiye adına Sırbistan’da başarılı derecelere imza atacaklarına inandıklarını belirterek, “Şampiyon olarak Türkiye’ye döneceğiz” şeklinde konuştular.

Editör

Son Güncelleme: 05.12.2013 09:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.