DEMİRÖREN: TESİSLEŞMEYİ BÜTÜN ANADOLU'YA YAYACAĞIZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye futbol kamuoyuna seslenerek, "Türk futbolunu alışmış kalıplardan çıkarıp, hak ettiği en üst seviyeye taşıyalım” dedi.

19 Mayıs 2015 Salı 15:03
DEMİRÖREN: TESİSLEŞMEYİ BÜTÜN ANADOLU'YA YAYACAĞIZ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye futbol kamuoyuna seslenerek, "Türk futbolunu alışmış kalıplardan çıkarıp, hak ettiği en üst seviyeye taşıyalım” dedi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve TFF tarafından Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp tesislerinin temel atma töreni düzenlendi. Törene İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, yeni yapılan tesisin Erzurumspor için hayırlı olmasını dileyerek ikinci ve üçüncü lig takımlarının durumlarının iyileştirilmesi konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den destek istedi.



"TÜRK FUTBOLUNU ALIŞMIŞ KALIPLARDAN ÇIKARIP, HAK ETTİĞİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIYALIM"

Erzurumlulara bir sözü olduğunu belirten TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Demirören, “Erzurum Büyükşehir Belediyemizin yapacağı tesisle birlikte federasyon olarak üstlendiğimiz UEFA standartlarındaki çim sahanın da çalışmalarını başlatıyoruz. Türk futbolunun geleceği için ülkemizin dört bir yanını tesis cennetine ve bir eğitim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Tesisleşmeyi bugün bir örneğini gördüğünüz gibi bütün Anadolu’ya yayacağız. Bizim en önemli işimiz budur. Bunun için 2. ve 3. lig tesisleşme projemizi başlattık. Bu proje futbolun kalitesini tüm Türkiye’de en aşağıdan başlayarak yükseltemeye başlayacaktır. Değerli Erzurumlular, bu hedeflerimiz için Erzurum’dan daha iyi bir başlangıç noktası düşünemiyoruz. Bir zamanlar bu ülkenin yeniden kuruluşuna ev sahipliği yapmış bu şehir, elbette futbolun yeniden kuruluşuna da ev sahipliği yapacaktır. Erzurum, Türkiye tarihinde birlik ve beraberliğin kurucusu ve sembol şehridir. O yüzden buradan tüm Türkiye futbol kamuoyuna sizlerle birlikte bir mesaj verme istiyorum; Gelin artık ben değil biz diyelim. Birlik ve beraberlik içinde çalışalım. Türk futbolunu alışmış kalıplardan çıkarıp, hak ettiği en üst seviyeye taşıyalım” dedi.



FUTBOLCULAR İÇİN UÇK’YI KURUYORUZ

Erzurumspor ile Sakaryaspor arasında oynanan müsabaka sonrasında çıkan olayları değerlendiren TFF Başkanı Demirören, Erzurumlu sporseverlerden bu tür olayların bir daha olmaması isteyerek, ”Takımınıza zarar verilmesine izin vermeyin. Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a gelecek sezon için şimdiden başarılar diliyorum. Futbolcular için UÇK’yı kuruyoruz. Yani mahkemeler bitiyor. Futbolcu ve kulüpler haklarını sonuna kadar UÇK’da arayacak” diye konuştu.



GENÇLERİMİZİ GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yaptığı açıklamada, ”19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda bizde bu güzel günü fırsat bilerek şehrimizin sportif yatırımının temel atma törenini bugüne denk getirdik. Hedefimiz şehrimizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan çocuklarımız ve gençlerimizi çağın gerektirdiği eğitim, bilgi ve sporla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.



ERZURUM DÜNYADAKİ SAYILI TESİSLERE SAHİPTİR

Erzurum’da anlamlı bir temel atma töreninde olmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ahmet Altıparmak da, tesislerin Erzurum için hayırlı olmasını söyledi. Altıparmak, ”Erzurum tesisler açısında gerçekten zengin bir ildir. Özellikle 2011 olimpiyatlarından sonra ciddi bir şekilde devletin yatırımı buraya yönelmiş. 1 milyona yakın yatırımla tesisler kazandırılmış. Kış sporları anlamında hakikaten Türkiye’de değil dünyada sayılı tesislere kavuşur hale gelmiştir. Bunun yanında doğa sporlarına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Belediyemizin yapmış olduğu yüksek irtifa kamp merkeziyle beraber aynı zamanda valilik olarak bizim de takip ettiğimiz çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.



SPOR, BİR ŞEHİR VE ÜLKE İÇİN BACASIZ BİR ENDÜSTRİDİR

Törene katılanların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, gençlik bayramının bütün memlekete hayırlara vesile olmasını dileyerek, ”Bugün valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, futbol federasyon başkanımız, rektörlerimiz ve Erzurumlu hemşehrilerimle hep birlikte burada tesislerimizin temel atma törenindeyiz. Bu önemli bir temel atma törenidir. Çünkü bahsettiğimiz konu spordur. Spor hem sağlığı ilgilendiriyor hem de sağlıklı yaşamın vazgeçilmez etkinliği alanıdır. Bunun yanı sıra bir şehir ve ülke için bacasız bir endüstridir. Sportif faaliyetlerin yapılabildiği bir merkez haline dönüşebilirseniz o şehre çok ciddi katkılar sağlarsınız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2015 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.