Dadaş’ın umudu yeşerdi

Süper Lig’in 35. haftasında Yukatel Denizlispor, BB Erzurumspor’u ağırladı. Müsabaka konuk Erzurumspor’un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

admin
admin
17 Nisan 2021 Cumartesi 19:54
Dadaş’ın umudu yeşerdi

Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada BB Erzurumspor, Denizlispor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Kritik maça oyuna sonradan giren Rashani damga vururken, Rodallega uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir gole imza attı.

Süper Lig’in 35. haftasında Yukatel Denizlispor, sahasında konuk ettiği BB Erzurumspor’a 3-2 mağlup oldu. Ligde son iki sırada yer alan takımların Denizli Atatürk Stadyumu’ndaki mücadelesine, oyuna sonradan giren BB Erzurumspor’un Kosovalı kanat oyuncusu Rashani damga vurdu. Denizlispor’da ise Rodallega’nın çabası yetmedi. BB Erzurumspor filelerini iki kez sarsan Rodallega’nın ilk golü, uzun süre hafızalardan silinmeyecek nitelikteydi.

Maça çok hızlı başlayan BB Erzurumspor, henüz 2. dakikada Emrah Başsan ile öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca BB Erzurumspor, soyunma odasına tek gollü avantajla girdi. İkinci yarıya ise Denizlispor iyi başladı. 46. dakika oynanırken sahneye çıkan Rodallega, orta sahadan yaptığı muhteşem vuruşla, biraz önde olan BB Erzurumspor kalecisi Mehmet Göktuğ Bakırtaş’ı avladı. Bu akıl almaz gol sonrası moral bulan Denizlispor, 64. dakikada Rodallega ile bir gol daha buldu.

OYUNA GİRDİ MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Skoru korumak için savunmaya çekilen Denizlispor karşısında baskı kuran BB Erzurumspor’da, 56. dakikada Novikovas’ın yerine oyuna dahil olan Rashani maçın kaderini değiştirdi. 79. dakikada Denizlispor ağlarını havalandıran Rashani, takımına beraberliği getirdi. İki takımın da galip gelmek için çabaladığı dakikalarda Rashani, bir kez daha sahneye çıktı. 86. dakikada attığı golle takımına üç puan kazandırdı.

Kritik karşılaşmadan üç puanla ayrılan BB Erzurumspor, dokuz maç sonra galip gelerek puanını 31 yaptı ve ligde kalma umutlarını tazeledi. 26 puanda kalan Denizlispor ise düşme hattından kurtulma şansını zora soktu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR, SÜPER LİG'DE 9 MAÇ SONRA KAZANDI

Süper Lig'de deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 3-2 mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligde 9 maç aradan sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Denizli Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmanın hemen başında 1-0 geriye düşen Yukatel Denizlispor, ilk yarıyı bu skorla mağlup tamamlamasına rağmen ikinci devrede Hugo Rodallega'nın golleriyle 2-1 üstünlük kurdu. Ancak oyuna sonradan dahil olan Elbasan Rashani'nin golleriyle 3-2 öne geçen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, müsabakadan bu skorla galip ayrıldı.

Ligde 9 hafta sonra kazanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor puanını 31'e çıkardı. Yılmaz Vural yönetiminde ilk galibiyetini alan Erzurum temsilcisi, maç fazlası ve averajla Gençlerbirliği'ni geride bırakarak 19. sıraya yükseldi.

Yukatel Denizlispor ise 6 maçtır galip gelemediği ligde 26 puanla son sırada kaldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Emrah Başsan 6. golüne ulaşırken, Elbassan Rashani ilk gollerini attı. Ev sahibi ekipte ise 2 gol atan Hugo Rodallega bu sezon 13. golünü kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor öne geçti. Obertan'ın ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Cenk Gönen topu eliyle çeldi. Ceza sahasındaki Emrah Başsan, dönen topu ağlara gönderdi: 0-1.

16. dakikada Sakıb Aytaç'ın kullandığı korner sonrası ceza sahasındaki Mustafa Yumlu'nun vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.

17. dakikadaki kontratakta kaleci ile karşı karşıya kalan Emrah Başsan'ın şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

20. dakikada Sacko'nun ceza sahası içinde sol çaprazdan çektiği şutta, top yandan auta çıktı.

40. dakikada ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya gelen Emrah Başsan'ın şutunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

41. dakikada Murawski'nin ceza sahasına yaptığı ortaya altıpas içindeki Mustafa Yumlu'nun kafa şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.

Müsabakanın ilk yarısını Büyükşehir Belediye Erzurumspor 1-0 önde tamamladı.

46. dakikada Yukatel Denizlispor eşitliği sağladı. İkinci yarının ilk anlarında orta sahada rakibinden kaptığı topla kaleye yönelen Rodallega, yaklaşık 40 metreden yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-1.

64. dakikada Yukatel Denizlispor öne geçti. Sol kanatta Sakıb Aytaç'ın pasında topla buluşan Rodallega, ceza sahası içinde çaprazdan ayak içi ile uzak köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

79. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor, eşitliği sağladı. Oltan Karakullukçu'nun ceza sahası içinde kafayla indirdiği topu Rashani düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 2-2.

86. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor tekrar öne geçti. Omolo ile paslaşarak ceza sahasına giren Rashani, topu boş kaleye göndererek kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı: 2-3.

90+2. dakikada ceza sahasında Oğuz Yılmaz'ın şutunda, topu kaleci kurtardı.

Karşılaşma, konuk takımın 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

Yukatel Denizlispor: 2 - Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 3

Stat: Denizli Atatürk

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Yukatel Denizlispor: Cenk Gönen, Fabiano, Oğuz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Sakıb Aytaç, Murawski (Dk. 58 Kubilay Aktaş), Özer Özdemir, Diskerud (Dk. 70 Hasan Ayaroğlu), Sacko (Dk. 84 Veton Tusha), Sagal, Rodallega

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Mehmet Göktuğ Bakırbaş, Mehmet Murat Uçar, Teikeu (Dk. 70 Gökhan Kardeş), Hasan Hatipoğlu, Schwechlen, Emrah Başsan, Omolo, Boumal, Novikovas (Dk. 56 Rashani), Obertan (Dk. 90 Rahman Buğra Çağıran), Ricardo Gomes (Dk. 70 Oltan Karakullukçu)

Goller: Dk. 2 Emrah Başsan, Dk. 79 ve 86 Rashani (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 46 ve 64 Rodallega (Yukatel Denizlispor)

Sarı kartlar: Dk. 26 Fabiano, (Yukatel Denizlispor), Dk. 35 Novikovas, Dk. 38 Hasan Hatipoğlu, Dk. 89 Boumal (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.