Dadaş’ın ilk hafta kâbusu

​​​​​​​TFF 1. Lig ilk hafta maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile İstanbulspor 2-2 berabere kaldı. BB Erzurumspor’un ilk maç kâbusu sürüyor. Son beş sezondur ilk hafta maçlarını kazanamayan Dadaşlar, bu sezon da kazanamadı ve seriyi altı sezona çıkardı.

admin
admin
19 Ağustos 2019 Pazartesi 00:33
Dadaş’ın ilk hafta kâbusu

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk maçına çıkan BB Erzurumspor evinde ağırladığı İstanbulspor karşısında öldü öldü dirildi. Dadaşlar bir puanı ikinci yarıda kurtardı. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Süper Lig'de 1 yıl kaldıktan sonra 1. Lig'e geri dönen Erzurumspor sahasında konuk ettiği İstanbulspor ile 2-2 berabere kaldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, TFF Birinci Lig’deki ilk maçında evinde İstanbulspor'u konuk etti. İlk yarıyı İstanbulsporlu Muhsin’in 6 ve 34’ncü dakikalarda attığı golle 2-0 yenik kapatan mavi beyazlılar, ikinci yarıda Taylan ve Emrah’ın golleriyle eşitliği sağladı ve maç 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

TFF 1. Lig'de sezonun ilk maçında BB Erzurumspor ilk yarıda 2-0 mağlup duruma düştüğü İstanbulspor karşısında ikinci yarıda bulduğu 2 gol ile mücadeleden beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig'e veda ederek TFF 1.Lig'e düşen BB Erzurumspor son 5 sezondur oynadığı liglerde ilk maçları kazanamıyordu. Mavi-beyazlılar İstanbulspor karşısında da galip gelemeyerek hasreti altı sezona çıkardı.

Maçın hemen başında 6. dakikada kalesinde golü gören Dadaşlar şoku uzun süre üzerinden atamadı. İlk yarıda vasat bir futbol ortaya koyan mavi-beyazlı ekip 34. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Soyunma odasına 2-0 mağlup giden Dadaşlar, ikinci yarıya daha etkili bir futbolla başladı.

Sunu ve Scuk'un yerine Rashad ve İbrahim Akdağ ikilisiyle başlayan mavi-beyazlı ekip, 52. dakikada farkı bire indirdi. Rakibine oranla ikinci yarıda daha etkili bir futbol ortaya koyan Erzurum ekibi, 66. dakikada Emrah'ın muhteşem frikik golüyle skoru eşitledi.

Bu dakikadan sonra geliştirilen ataklar sonuçsuz kalınca puanlar paylaşıldı. Mavi-beyazlı taraftarlar tribünleri doldurarak maçın başında muhteşem bir kareografi ile başlayıp, 90 dakika boyunca takımlarına destek oldular.

Erzurumsporlu taraftarlar, takımlarının sahaya çıkışı sırasında koreografi sergiledi.

Her iki takım futbolcuları sahaya "Afetlere hazır ol" pankartıyla çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

6’ncı dakikada konuk ekibin geliştirdiği atakta sağ kanattan ceza alanına giren Muhsin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

34’üncü dakikada Muhsin, takımının ikinci golünü attı. Muhammed Enes’in pasıyla topla buluşan Muhsin ceza alanına girerken sert vurdu. Top, Sehic’in yanından ağlara gitti: 0-2.

İlk yarı İstanbulspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

52’nci dakikada BB. Erzurumspor’un kazandığı serbest vuruşu Emrah kullandı. Taylan, ceza alanında yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-2.

67’nci dakikada ceza alanı önünde Taylan’ın düşürülmesiyle kazanılan faul atışını kullanan Emrah’ın sert şutu ağlarla buluştu: 2-2.

Bu dakikadan sonra her iki takımın gol için atakları sonuç getirmeyince 90 dakika 2-2 sona erdi.

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Erkan Özdamar, Oğuz Terzi, Anıl Usta

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic, Aykut Demir, Hakan Arslan, Hasan Hatipoğlu, Taylan Antalyalı (Dk. 83 Oltan Karakullukçu), Pote, Emrah Başsan, Scuk (Dk. 46 İbrahim Akdağ), Osman Çelik, Sunu (Dk. 46 Rashad Muhammed), Mehmet Murat Uçar

İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Wellington, Eslem Öztürk (Dk. 69 Yunus Emre Yalçın), Ali Dere, Muhammed Enes Durmuş (Dk. 66 Kağan Miray Bağış), İbrahim Yılmaz, Onur Ergün, Cajic (Dk. 89 Ali Aytemur), Etoga, Muhsin Yıldırım, Tuncer Duhan Aksu

Goller: Dk. 6 ve 34 Muhsin Yıldırım (İstanbulspor), Dk. 52 Taylan Antalyalı, Dk. 67 Emrah Başsan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 24 Wellington, Dk. 52 İbrahim Yılmaz, Dk. 58 Eslem Öztürk, Dk. 66 Onur Ergün, Dk. 73 Kağan Miray Bağış (İstanbulspor), Dk. 50 Aykut Demir, Dk. 58 İbrahim Akdağ, Dk. 70 Mücahit Albayrak (kulübede) (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumsporIstanbulspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.