Dadaş hakemden radikal karar

Türkiye Boks Şampiyonası’na Erzurumlu olan Uluslararası 3 Yıldızlı Dünya hakemi Recep İtmez’in ders niteliğindeki kararı spor kamuoyunun gündemine oturdu.

admin
admin
27 Ocak 2022 Perşembe 06:40
Dadaş hakemden radikal karar

Aydın’da yapılan Liseler Arası A Gençler Türkiye Boks Şampiyonası’na Erzurumlu olan Uluslararası 3 Yıldızlı Dünya hakemi Recep İtmez’in ders niteliğindeki kararı spor kamuoyunun gündemine oturdu. Dadaş hakem ringde adeta tecrübesini konuşturmasına sporseverler tanık oldu.

Aydın'da düzenlenen Genç erkekler Liselerarası Türkiye Boks Şampiyonası’nda Erzurumlu olan Uluslararası 3 Yıldızlı Dünya hakemi Recep İtmez’in yönettiği maçta dünya ringlerinde eşine ender rastlanır olay yaşandı.

Dadaş hakem, uluslararası arenadaki tecrübesi sayesinde önemli bir karar verirken, bu karar boks için adeta ders niteliğinde bir karar olarak yorumlandı.

Erzurumlu hakem Recep İtmez’in orta hakemliğinde müsabakada ringe çıkan iki Boksör maç devam ederken aynı esnada birbirlerine vurdukları yumruklar neticesinde iki boksörde bir anda sırt üstü yere düştü. O anları pür dikkat izleyen Orta hakem Uluslararası 3 Yıldızlı Dünya hakemi ve Erzurum bölgesi hakemi Recep İtmez önemli bir karar verdi.

Dadaş hakemin dikkati ders niteliğindeki bir kararın ortaya çıkmasına vesile oldu.

BOKS CAMİASI İTMEZ’İ ALKIŞLADI

Dadaş hakem Recep İtmez, ringdeki radikal kararı ile herkesin konuştuğu bir isim olurken, boks camiasından alkış aldı. Yetkililer ise İtmez’e tebriklerini iletti.

Müsabakaya yerinde müdahale eden ve her iki Boksör içinde sayma işlemini gerçekleştiren İtmez, mavi köşedeki boksörün durumunun iyi olmadığına kanaat getirdi ve kırmızı köşedeki Boksörün ayağa kalkması neticesinde kendisini galip ilan etti. İtmez’in radikal kararı sonucu müsabakayı kırmızı köşedeki Boksör kazanarak bir üst tura yükseldi.

Uluslararası Erzurum bölgesi boks hakemi Recep İtmez,görevini en iyi şekilde yapması sonucunda ringlerde eşine ender rastlanan bir karara imza atmanın gururunu yaşadı.

Sosyal medyada da büyük bir yankı oluşturan bu tarihi karar sonrası Erzurumlu hakem görevini en güzel şekilde yapmanın huzuru içinde ringden ayrıldı. İtmez, “Dünya boks ringlerinde eşine ender rastlanan bir karara imza attığım için mutluyum. Boks otoriteleri de benim bu ilginç olay karşısında verdiğim kararı ders niteliğinde bir karar olarak yorumladılar. Bu benim içinde bir gurur vesilesi oldu” dedi.

Kendisinin verdiği kararın genç Hakemlere örnek olması temennisinde bulunan İtmez, boks hakemlerinin ülkemizde her geçen gün çıtayı daha da yükseltmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.