CURLİNG ŞAMPİYONASI, TÜRKİYE'DEN ALINDI

Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası, (WCF) Dünya Curling Federasyonu'nu tarafından Türkiye'den alındı.

admin
admin
24 Ocak 2016 Pazar 17:04
CURLİNG ŞAMPİYONASI, TÜRKİYE'DEN ALINDI
Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası, (WCF) Dünya Curling Federasyonu'nu tarafından Türkiye'den alındı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi daha önce yapmış olduğu açıklamada Dünya Curling Federasyonu (WCF), Dünya Gençler Curling şampiyonasının 2016 yılı Mart ayında Erzurum'da yapılacağını duyurmuştu.
Bu açıklamanın ardından Erzurum'da başlayan hazırlıklar ile ilgili son aşamaya gelinmiş ve tüm tesisler hazır hale getirilmişti. Ancak, hafta içerisinide gelen haberle Erzurum ve Curling camiası şok yaşadı.
Dünya Curling Federasyonu (WCF), Türk yetkililere gönderdiği yazıda şampiyonanın Türkiye'den "terör" nedeniyle alındığını bildirdi. 

TAŞKESENLİGİL: HEM GÜVENLİK HEM DE TESİS YÖNÜNDEN SIKINTI YOK!

Öte yandan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
5-12 Mart tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak Curling Gençler Dünya Şampiyonasının güvenlik gerekçesi ile Türkiye’den alınmasına iddialarına ilişkin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Mart ayında Erzurum’da yapılması planlanan Dünya Gençler Curling Şampiyonasına 3 aydır hazırlandıklarını ifade eden Taşkesenligil, “Erzurum bir spor şehridir. Şu anda ilimizde halen devam eden ulusal uluslararası organizasyonlar mevcuttur. Güvenlik konusunda herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir olamaz. Halen Uzundere ilçemizde devam eden ve 26 Ocakta son bulacak olan Uluslararası Buz Tırmanışı Festivaline 10 Ülkeden 150 sporcu katılmaktadır. Bunlar arasında sözde Türkiye’de güvenlik zaafı olduğunu her ortamda dillendirmeye çalışan Rusya’dan da Bayan Buz Tırmanışçısı Marina Abildeyeva ve bir yaşındaki çocuğu birlikte bu yarışmaya katılmaktadır.” dedi.

Taşkesenligil ayrıca, bir süre önce buzu eritilen Curling arenanın zeminin uluslararası standartlara uygun hale getirildiğini, buz yapımı içinde Dünya Curling Federasyonu tarafından görevlendirilecek buz teknisyenlerinin beklendiğini açıkladı.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2016 18:05
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCurlingTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.