CANINIZ SAĞOLSUN

11 Mart 2011 tarihinde Göle Belediyespor maçı dönüşü trafik kazası yapan ve bir yöneticisini kazada kaybeden Aşkale 3 Mart Beldespor'un direk 3. Lige alınma talebi TFF tarafından reddedilmişti. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen, bir ay gibi kısa bir sürede ayağa kalkmayı başaran Aşkale üç günde iki maç yaptı. Arhavi'yi 3-2 ile deviren kırmızı şimşekler, dün aynı skorla Refahiye'ye boyun eğdi. Maç sonu Aşkaleliler gözyaşlarına boğuldu.

12 Nisan 2012 Perşembe 10:31
CANINIZ SAĞOLSUN
Nurullah PALA haberi...

Yaşadığı talihsiz kaza sonrasında beş as futbolcusundan yoksun bir şekilde, ligde kalan üç maçta yoluna devam etme kararı alan Aşkale 3 Mart Beldespor son hafta maçı öncesinde dün Cemal Gürsel Stadı'nda oynadığı şampiyonluk maçında Erzincan Refahiyespor'a 3-2 mağlup olarak şampiyonluk şansını mucizelere bırakırken, ikinci olma umutlarını da Kalkandere maçına taşıdı. Erzurum ekibi maç boyunca önce 2-0 yenik duruma düştü. Sonra Mustafa'nın golü ile umutlandı. Konuk takım 3-1 öne geçerken, direkte patlayan şut Aşkale'nin umutlarını tüketti. Birol'un golü ile durumu 3-2 yapan ve beraberlik için umutlanan Aşkale 3 Mart Beldespor'un önüne bu kez de direklerden sonra hakemler çıktı. Maçın hakemlerinin kötü yönetimi sonucu Erzurum ekibi sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Maç bitimi ile Aşkale 3 Mart Beldespor ve kırmızı-siyahlı renklere gönül verenler üzüntüden yıkıldı ve gözyaşları sel oldu. Konuk takım Refahiyespor aldığı 3 puanla puanını 43 yaparak Bal Ligi şampiyonluğunu ilan etti ve Cemal Gürsel Stadı'nda play off biletini aldı. Aşkale 3 Mart Beldespor'un onur mücadelesi ise taraftarlardan alkış aldı. Maç sonrası 3-2'lik mağlubiyete rağmen futbolcuları tribünlere davet eden Dadaşlar Grubu Lideri Yönetimindeki Zafer Lömenler ve taraftarlar, futbolculara, "Erzurum sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla tribünleri inletti.
GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU
Aslında Aşkale 3 Mart Beldespor gönüllerin şampiyonu oldu. Ligde lider durumda iken, 11 Mart 2012 tarihinde Göle Belediyespor'dan alınan galibiyet sonrasında Erzurum'a dönerken, Tortum Aksu kapıda futbol takımını taşıyan otobüsün frenlerinin patlaması sonucu talihsiz bir kaza geçiren ve yöneticisi Gürol Çobanoğlu'nu kaybeden Aşkale 3 Mart Beldespor'da futbolcularda ölümden dönmüştü. Futbolcuların tümü kazada yaralanırken, Erol, Salih, Oğuz, Adem Topçu gibi oyuncularda futbol oynayamaz duruma geldiler. Ağır yaralı futbolculardan sadece Evren Bayram dünkü Refahiye maçının ikinci yarısında görev yapabildi. Refahiye yenilgisi sonrasında 40 puanda kalan ve ilk ikiye girme şansını Kalkandere maçına bırakan Aşkale 3 Mart Beldespor, mevcut konumu ile zaten bu yıl gönüllerin şampiyonu olurken, Türk futbol severlerinin de sempatisini kazandı. Bizde Erzurum hakimiyet olarak diyoruz ki, mütevazi bütçesi ve ölümden dönen cesur yürekli aslanları ile Aşkale 3 Mart Beldespor'un ligde yoluna devam etmesi bile büyük bir başarı. Gönülleri fetheden Aşkale 3 Mart Beldespor'u gönlümüzü şampiyonu olarak ilan ediyoruz, Başta kulübü her zaman destek veren Onursal Başkan ve Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Kulüp Başkanı Sinan Alkan, yönetim kurulu üyeleri, Sezon Başında takımın teknik direktörü olan Necdet Gümüşenek, Şu anki Teknik Patron Sinan Boyacı ve tüm futbolcuları onurlu mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz
DİREKLERİ VE HAKEMLERİ GEÇEMEDİLER
11 Martta talihsiz trafik kazası sonucu üzerine karabulutlar çöken ve Tedaş işçilerinin kazası ile de yıkılan Aşkale'nin dün Cemal Gürsel Stadı'nda da üzerine bir kez daha karabulutlar çöktü. Yağmurlu ve kapalı bir havada oynanan maçta Aşkale 3 Mart Beldespor, hem direklere takıldı. Hem de hakemlere, maçtan 3-2 yenik ayrılan Aşkale ekibinin bir şutu direkte patlarken, maçın orta hakemi Ömer Murat Ülger, çaldığı yanlış düdüklerle, yardımcıları da kaldırdıkları hatalı ofsayt bayrakları ile Kırmızı şimşeklerin kabusu oldu. Konuk takımın Vasfi ile bulduğu üçüncü golde iki topun ceza sahasında olduğunu görmezlikten gelen ve rakip takımın golünü veren orta hakem Ömer Murat Ülger, Aşkale'nin sahadan 3-2 yenik ayrılmasına neden oldu.
REFAHİYE MAÇA PANKARTLA ÇIKTI
Dün Cemal Gürsel Stadı'nda oynanan maçı mesai saati olmasına rağmen yaklaşık ikibin Erzurumlu futbol sever izledi. Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler yönetimindeki taraftarlar, maç boyunca Aşkale 3 Mart Beldespor ve Göle Belediye maçı dönüşü yaşanan talihsiz trafik kazasında hayatını kaybeden Gürol Çobanoğlu için tezahürat yaptı. Arhavispor'dan sonra konuk takım Refahiyespor'da maça "Acınız, acımızdır, Aşkalespor camiasına baş sağlığı diliyoruz" pankartı ile sahaya çıktı. Maçı Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ASKF Başkanı Selahattin Codur, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, Aşkale 3 Mart Beldespor Başkanı Sinan Alkan ile diğer futbol severlerde izledi.  
CEMAL GÜRSEL'DE HÜZÜN VARDI
11 Mart 2012 tarihinde Göle Belediyespor maçı dönüşü yaşadığı talihsiz kaza sonucu yönetici Gürol Çobanoğlu'nu yitiren Aşkale 3 Mart Beldespor, beş as futbolcusundan da yoksun bir şekilde dünkü Erzincan Refahiyespor maçına çıkan Kırmızı şimşeklerde kaleci Oğuz'un yanı sıra, Adem Topçu, Erol Pasinli, Salih Ateş, Serkan Adin'den yoksun bir şekilde sahaya çıkan Aşkale 3 Mart Beldespor, 3-2 kaybettiği maçın ardından büyük bir üzüntü yaşandı. Kırmızı-siyahlı futbolcuların 3. Lig yolunda ağır yara alması ve BAL Ligi şampiyonluğunu kaybetmesi nedeniyle Cemal Gürsel Stadı'nda büyük bir üzüntü yaşandı. Ev sahibi takımın oyuncuları adeta yıkıldı ve sahaya yığıldılar. Soyunma odasında da büyük bir üzüntü yaşandı.
Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, soyunma odasına giderek futbolculara, "Kaldırın kafanızı yerden, utanılacak bir şey yapmadınız, hepinizi yürekten kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum. Maçın hakemleri için de gerekli yerlere başvurumuzu yapacağız" dedi. 
Bu arada Erzurum Emniyet Müdürlüğü Aşkale 3 Mart Beldespor ile Refahiyespor arasında oynanan maçta yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Atlı Polislerde Cemal Gürsel Stadı'nın dışında hazır kıta bekledi. Çevik Kuvvet ekipleri de Cemal Gürsel Stadı'nda yoğun emniyet tedbiri alırken, hakemleri de kalkanlar eşliğinde soyunma odasına götürdü.

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2012 11:01
Anahtar Kelimeler:
CANINIZ SAĞOLSUN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.