BUZUN PATRONUNDAN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.

18 Temmuz 2014 Cuma 03:15
BUZUN PATRONUNDAN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET
23 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 3. Olağan Genel Kurul ile göreve gelen Dr. Dilek Okuyucu Vali Altıparmak’ı ziyareti sırasında; 2011 UNIVERSIADE sonrası buz sporlarında ülkemizin büyük bir sıçrama yaptığını söyledi. Buz sporlarında 2011 UNIVERSIADE’nin bir milat olduğunu kaydeden Başkan Okuyucu; UNIVERSIADE ile birlikte ülkemizde faaliyete başlanan spor dalları olan Curling ve Kısa Kulvar Sürat pateni dallarında Türk sporcuların Uluslararası alanda çok büyük başarılara imza attıklarını ifade etti. Sochi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’ nda buz dansı alanında katılarak ülkemiz adına bir ilki başardıklarını ifade eden Okuyucu; artistik buz pateni dalında çok yetenekli sporcularının bulunduğunu ve uluslararası alanda başarılar elde ettiklerini ifade etti. Göreve geldikleri iki aylık kısa süre içerisinde öncelikli olarak Uluslararası Paten Birliği’ nin İrlanda’da düzenlediği Olağan Genel Kongresine katılım sağlayarak Erzurum’un uluslararası bir kamp merkezi olması yönünde çalışmalar yürüttüklerini de vurgulayan Başkan Okuyucu bunun meyvelerini de almaya başladıklarını söyledi. Erzurum Valiliği tarafından hazırlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi broşürlerini de beraberlerinde götürdüklerini kaydeden Okuyucu burada bulunan en yetkili spor adamlarına ve katılımcılara bu broşürlerden verdiklerini ve dikkatlerini Erzurum’a çektiklerini söyledi. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu ayrıca, Federasyonun faal olduğu branşların tamamında Kore’de düzenlenecek olan 2018 Pyeong Chong Oyunlarına ülkeyi taşımak üzere master plan hazırladıklarını ve tüm branşlarda katılım sağlamak amacıyla çalıştıklarını ifade etti.

Önlerindeki hedefleri de anlatan Başkan Okuyucu: “Görev süresi boyunca ülkemizde uluslararası şampiyona organizasyonları yapmak üzere çalışıyoruz. 2018 kış olimpiyat oyunlarına rekor sayıda katılım sağlamayı, 2022 kış olimpiyat oyunlarında ise madalya alarak Cumhuriyetimizin 100. Yılına armağan etmeyi hedefliyoruz. Erzurum’un 2019 EYOWF adaylığı için teknik destek çalışması yürütüyoruz. 2017 Avrupa Kısa Kulvar (Short Track) Sürat Pateni Şampiyonasının Erzurum’da düzenlenmesi için başvuruda bulunduk. Şu anda Artistik Buz Pateni ve Sürat Pateni Milli Takım Kampları Erzurum’da devam ediyor. Curling Milli takım Kampı da Ağustos ayında gerçekleşecek” diye konuştu.

VALİ ALTIPARMAK: “YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ OLMA YOLUNDA CİDDİ YOL ALDIK”

Sporcu kampları açısından Erzurum’un büyük avantajlar sağladığını ifade eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise Federasyon Başkanı ve yöneticilerinin çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şu anda onlarca branşta yüzlerce sporcunun Erzurum’da kamp yaptığına işaret eden Vali Altıparmak: “Geçen yıl yüksek irtifa konusunda başka şeyleri konuşuyorduk. Bu sene başka şeyleri konuşuyoruz. Bizim inancımıza otel yöneticilerimiz ve belediye başkanlarımız da destek verdiler. Bu konuda ciddi yol aldık. Buz sporlarında da dünyanın pek çok ülkesinden sporcuların şu anda kampta olması bizim için çok çok önemlidir.” Diye konuştu.

“Buz müthiş bir şey. Buz özgürlüktür” diyen Vali Altıparmak Buz Sporlarının merkezinin de Erzurum olduğuna dikkat çekti.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2014 03:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.