BÜYÜKŞEHİR’İN PEHLİVANLARI, HEDEF BÜYÜTTÜ

30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Çorum’da düzenlenen U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, turnuvaya damgasını vurdu.

03 Şubat 2015 Salı 23:08
BÜYÜKŞEHİR’İN PEHLİVANLARI, HEDEF BÜYÜTTÜ
Toplam 3 madalya ile dönen güreş takımında 74 kiloda güreşen Murat ve Ahmet Ertürk kardeşler finalde birbirleriyle güreşerek turnuvanın en dikkat çeken maçını sergiledi. Murat Ertürk şampiyon olarak altın madalyanın sahibi olurken aynı zamanda mart ayında Polonya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Ahmet Ertürk de gümüş madalya alarak Milli takım kampına girdi ve Erzurum’u temsil etme yolunda ilerleyeceğini belirtti. Ayrıca güreşçimiz Ahmet Ertürk 7-8 Şubat’ta Denizli’de yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılarak genç milli takıma girme mücadelesi verecek. 57 kiloda güreşen Mansur Bayoğlu’da yaptığı güreşlerle 3. olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin diğer güreşçileri ise 3. ve 4. tura çıkarak takım halinde turnuvanın gözdesi oldular. 

Teknik direktör Fikret Polat, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2016 sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek takımını yeni transferler Vedat Bulduk (Av. 3.sü), Abdullah Kara (Av. 3.sü), Murat Ertürk (Av. ve dünya 3.sü), Ahmet Ertürk (2015 Türkiye şampiyonu), Enes Altun (Av. ve dünya 2.si) ile güçlendirdiklerini belirtti. Polat, “Geçen sezon kümede kalmak için çabalarken bu sezon Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de destekleri sayesinde yaptığımız yeni transferlerle şampiyonluğu hedefliyoruz” dedi. Erzurum Güreş

İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk de, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, göreve geldiği günden bugüne kadar diğer sporlara ve ayrıca güreşe verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda Erzurum ve Türkiye’yi temsil etmeyi hedefleyen sporcular, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti. Güreş sporunu severek yaptıklarını belirten sporcular, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in sporculara olan desteğinin sürdüğü sürece Erzurum’u madalyalarla anılan bir şehir haline getirmeyi arzu ettiklerini kaydetti. Güreşçilere tebriklerini ileten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, diğer spor branşlarında olduğu gibi güreşte de Erzurum’u merkez haline getirmek için her türlü desteği sürdüreceklerini ifade etti. Ata sporu güreşte de başa güreşmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Sekmen, “Gençlerimizi spor konusunda her branşta destekliyoruz. Erzurum milli sporcular yetiştiren bir şehir. Altyapı imkânlarını geliştirerek gençlerimizin olimpiyatlarda, uluslararası müsabakalarda madalyalarla dönmelerini bekliyoruz” diye konuştu. Bu arada ziyaret sonunda Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve sporcular hatıra fotoğraf çektirdi. 

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2015 23:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.