BU MAÇ TARİHE GEÇECEK

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'un kendi sahasında Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u 4-3 mağlup ettiği maçta ilginç olay yaşandı.

09 Nisan 2012 Pazartesi 11:31
BU MAÇ TARİHE GEÇECEK
Centilmenlik gereği topu rakibe atmak isterken gol atan Çanakkale Dardanelsporlu futbolcular bu hatayı telafi etmek için 4 dakika sonra kendi kalelerine bilerek gol attı.
Çanakkale 18 Mart Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmanın 37. dakikasında yaşanan olay ise herkesi şaşırttı. Çanakkale Dardanelsporlu Taner'in sakatlandığını gören Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular topu taca attı. Atışı kullanan Dardanelsporlu Erhan da topu orta saha içindeki İlhan Faruk'a verdi. Dardanelsporlu futbolcu rakip takıma jest yapmak isteyerek topu orta sahadan kaleciye atınca rüzgarın da etkisi ile top ağlarla buluştu. Dardanelsporlu futbolcu attığı şutun gol olduğunu görünce ne yapacağını şaşırdı. Rakip takımın teknik direktörü Faik Demir ile futbolcular bu duruma itiraz etmelerine rağmen hakem golü verdi. İtirazlar sırasında gergin anların yaşanması üzerene sahaya çevik kuvvet ekipleri girmek zorunda kaldı. Ardından Çanakkale Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna futbolcularını talimat vererek kendi kalelerine gol atılmasını istedi. Dardanelspor kalecisi Volkan rakip takım oyuncusuna topu atıp gol atmasını beklerken, top 2 kez kaleye girmesine rağmen hakem kurallara uygun olmadığı gerekçesi ile golü vermedi. Bunun üzere Dardanelspor kalecisi Volkan topu kendi oyuncusu Fatih'e attı. Fatih de kendi kalesine golü atarak 3-4 dakika önce yapılan hatayı telafi etti.
Bu arada karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Altıntaş 60. dakikada Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna'yı, 76. dakikada da Erzurum Teknik Direktörü Faik Demir'i tribünlere gönderdi. Karşılaşmada Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Cabir'e 2. sarı kartı görmesine rağmen kırmızı kartla oyun dışına gönderilmemesi nedeniyle kural hatası yapıldığı belirtildi.
Öte yandan karşılaşma sonucu İHA'ya açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Aydın ise spor liglerinde ender bir olay yaşandığını belirterek, Çanakkale Dardanespor'lu futbolcuları yanlışlıkta rakip kaleye attıkları golün ardından 4 dakika sonra kendi kalelerine bilerek gol atmalarının bir örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2012 12:59
Anahtar Kelimeler:
BU MAÇ TARİHE GEÇECEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.