BB ERZURUMSPOR'DA ALTYAPI KRİZİ İSTİFA GETİRDİ

B.B. Erzurumspor’un alt yapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Erdinç Şıktar, sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

20 Ağustos 2015 Perşembe 16:10
BB ERZURUMSPOR'DA ALTYAPI KRİZİ İSTİFA GETİRDİ
B.B. Erzurumspor’un alt yapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Erdinç Şıktar, sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi de olan Doç.Dr. Şıktar, alt yapıda yaptığı değişikliklerin engellenmesini gerekçe gösterdi ve “Başkan Ali Demirhan’ın da yanlış olarak kabul ettiği kişi ile 2. Başkan Ünsal Kıraç’ın isteği doğrultusunda yola devam edileceğini öğrendiğim için görevimden istifa ediyorum” dedi. 

Bir süredir B.B. Erzurumspor yönetim kurulu içerisinde yaşanan sorunlar yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Mavi Beyazlı kulüpten ilk istifa eden isim Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdinç Şıktar oldu. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şıktar, istifasını yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Şıktar, açıklamasında istifasına neden olan olayları detaylarıyla anlattı. Altyapıda geçtiğimiz sezon görev yapan ekipte değişiklik yaptığını ancak bunun engellendiğini öne süren Şıktar, açıklamasında şunları söyledi:

“Yönetim kurulu ilk toplantısını kongrenin akabinde gerçekleştirmiş ve bu toplantıya bilgim dahilinde olmayan bir önceki yılın alt yapı koordinatörü davet edilerek sunum yapması istenmiş. Bu koordinatörün kulüp binasında şahsım tarafından görülmesi ile bu duruma tepki olarak bu yönetim kurulu toplantısına katılmadım. Bir sonraki gün yönetim kurulu üyelerinin tamamının olmadığı bu toplantıda alt yapı koordinatörü ile devam edileceği yönünde bir tutum olduğu, hatta karar alındığını öğrendim. Akabinde Sayın Ali Demirhan’ın sezon açılış maçı için gerekli hazırlıklarının yapılıp yapılmadığının kontrolü için bulunduğu Kazım Karabekir Stadyumuna giderek kendisi ile “görüşebilir miyiz?” talebinde bulundum kendisi de “tabii hocam ne demek” dedi. Bu görüşmede üzerimde bulunan görevi iade etmek istediğimi söyledim. Kendisi de “bana hayırdır hocam. Neden?” diye sordu. Ben de kendisine yönetim kurulunda alt yapı koordinatörü ile devam edileceği yönünde bir duyum aldığımı söyledim. Bu durumu kabul edemeyeceğimi ve yapılan işin yanlış olduğunu kendisine aktardım. Başkan “hayır” dedi “Biz öyle bir karar almadık. Karşıma bir tane adamı getirdiler bir şeyler anlattı gitti” dedi ve “Eğer hocam bu durum yanlış ise diğer arkadaşlar beni niye uyarmadı” diyerek “bir sonraki yönetim kurulunda bu işi hallederiz” dedi. “Küsmek yok (cızdım yok)” diyerek kendisine sunduğum istifamı kabul etmedi.

16.08.2015 tarihli yönetim kurulu toplantısının 6. gündem maddesi alt yapı ile olan genel görüşme kısmı görüşülmeye başlanacağı zaman Sayın Ali Demirhan, “Hocam seninle bu işi yarın baş başa halledeceğiz” dedi ve Yönetim Kurulu toplantısı bitti.

17.08.2015 tarihinde saat 16:00’da XANADU Otel’de Sayın Ali Demirhan ile yapmış olduğum toplantıda alt yapı ile görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi “Hocam alt yapının bütün sorumluluğu sende istediğin yapılanmayı yap” dedi. Bunun sonucunda gerekli çalışmalar şahsım tarafından yapılmaya başlandı ve bitti.

19.08.2015 tarihinde yapılan çalışmalar neticesinde Kulüp Müdürü Kadir bey’e TFF’ye Akademik Lig’de yer alacak hocalarımızın ismini verdim ayrıca alt yapı hocalarımızın bazıları ile yollarımızın ayrıldığını ve kendilerine birer teşekkür yazısı yazmasını söyledim (Sayın Ali Demirhan’a bilgi verildi) kendisi tamam dedi ve telefonu kapattım. Aradan zaman geçmedi Kulüp Müdürü Kadir bey beni aradı B.B. Genel Sekreter yardımcısı Ünsal Kıraç Bey’in buna engel olduğunu söyledi. Sayın Ali Demirhan’ı saat 13:41’de ve sonrasında aradım ilkinde meşgul olduğunu otomatik cevap yöntemi ile bildirdi daha sonra aramama rağmen kendisi geri dönmedi (Saat 16:27’de telefonumu aradı ancak şehidimizin cenaze namazında olduğum için kendisine geri dönemedim bunu mesaj ile kendisine bildirdim 16:51, 17:10 ve 19:46 aramama rağmen Sayın Ali Demirhan bana geri dönüş yapmadı) . Bu sırada Erzurumspor tesislerine gittim Kulüp Müdürü Kadir Bey’e kendisine söylediğim işlerin yapılıp yapılmadığını sordum ve kendisi mahcup bir durumda bunu yapamayacağını söyledi (B.B. Genel Sekreter yardımcısı Ünsal Kıraç Bey’in talimatıyla). Akabinde istifa dilekçemi yazarak kulüpten ayrıldım (19.08.2015).

2015 yılı itibariyle bir önceki yılın koordinatörü (TFF AFDK’nun 12.01.2015 kararıyla 66 gün hak mahrumiyeti alan ve ayrıca Sayın Ali Demirhan’ın yanlış olarak kabul ettiği kişi) ile yola edileceğini sonradan öğrendim ( B.B. Genel Sekreter yardımcısı Ünsal Kıraç Bey’in bunu istediği)

Sonuçta istifa bir erdemliliktir bu erdemliliği tüm yöneticiler, antrenörler, sporcular ve sporcu aileler adına gösterdiğim kanaatindeyim. Bu erdemliliği herkesin göstermesi dileğiyle.” 

Editör

Son Güncelleme: 20.08.2015 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UYARMAK GEREK 2015-08-21 20:00:32

onu bunu bırakın da mehmet olmasa bu takımda gol atacak futbolcu yok .yönetimi uyarmak gerek.

Avatar
vanlı koordinatör bayburtlu yönetici 2015-08-21 14:56:11

ünsal kıraç beyefendi vanlı koordinatörün turşusunu kurarsın elbet.ceza almş abduşu getirdin bu şehrin başına yazıklar olsun sana

Avatar
FORVETSİZ TAKIM 2015-08-21 11:01:22

hazırlık maçlarında bile 1 golden fazla atamayan takıma neden forvet oyuncusu alınmaz anlaşılır gibi değil galiba golleri hoca ve başkan çıkıp atacak.Bu takım ne çektiyse forvetsizlikten çekti ama hala aynı yolda ilerliyorlar .Düşünün ki kaleci 3 tane var takımda ama forvet 2 tane .

Avatar
ABDÜŞ İSTİFA KIRAÇ İSTİFA 2015-08-21 09:42:57

şu memleketle ilgilene kimse yokmu allah aşkina:bayburtlunun biri bayburtluyu kolluyor.koruduğu adamda vandan hoca getiriyor.yav erzurumlular niye buna ses çikarmiyorsunuz.alt yapi hocasina bakin yav.biri bayburtlu biri vanli delirmemek elde değil.biri bunlara dur desin

Avatar
ünsal kıraça 2015-08-21 09:27:02

abdüş cezalı diye yerine van tüfad başkanını abdüşün önermesiyle takım başına koordinatör getirdin.şimdi soruyorum sana erzurumda hocamı yoktu.yazıklar olsun size.daha geçen sezon sahasından çıkamadığımız yediğimiz küfürün haddi hesabı olmayan bayburt bugün içimize iki ajan sokmuş.onlarda vandan hoca getirmiş.yazık vallaha yazık.billaha yazık.bayburtlu yönetici bayburtlu hoca,vanlı altyapı sorumlusu.alkışlayın arkadaşlar.

Avatar
abdulselam hocaya 2015-08-21 01:30:35

Biri bana desin ki etrafındaki 3,5 yanmasından başka arası abdusla iyi olan var mi? Seven varmı.yandaşları dahi arkasından konuşup yüzüne gelince kuyruğunu sağlıyor. TFF yoneticileri arkadan sallıyor yuzune gelince gülüyor. İki tane kandırdığı genç oyunculardan başka kimse top da oynamaz abdulselama .yıllardır oynamıyor da zaten

Avatar
bosversenize 2015-08-21 01:00:41

Aile derken? Aile düzgün işlerin yaşandığı teebiyenin ahlakın verildiği yerdir. Ahlaksızlığını kufurun sahtekarligin hakeme kufurun öğretildiği yer değildir.

Avatar
Akademisyen 2015-08-20 21:35:37

Hocam musaade et de verdigin istifa karari aileler adina bilmem kim adina erdemlilikmidir yoksa giyabinda işe yaramaz karari verilip bir nevi kovulmadim ben istifa ettim davranisimidir biz karar verelim.