BB Erzurumspor taraftarlarının hakem isyanı

BB Erzurumspor ile Tetiş Yapı Elazığspor arasında haftasonu oynanacak Spor Toto 1. Lig 33. Haftası maçına skandal bir hakem ataması gerçekleştirildi. BB Erzurumspor ile İzmir ekibi Altınorduspor’un ligin son haftasında play off için çıkacağı maç öncesi BB Erzurumspor-TY Elazığspor maçına İzmir bölgesi hakemlerinin atanması taraftarları ayağa kaldırdı.

admin
admin
27 Nisan 2018 Cuma 17:44
BB Erzurumspor taraftarlarının hakem isyanı

BB Erzurumspor ile Tetiş Yapı Elazığspor maçına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından atanan hakem BB Erzurumspor taraftarlarını adeta isyan ettirdi. BB Erzurumspor ile Altınorduspor Süper Lig için yapılacak play off müsabakaları için kıyasıya mücadele ediyor. Ligde bitime iki hafta kala BB Erzurumspor maçına İzmir bölgesi hakemlerini atayan TFF, BB Erzurumspor taraftarlarının tepkisini çekti.

Ligde adeta fırtınanın koptuğu son iki haftada BB Erzurumspor, Tetiş Yapı Elazığspor’u ağırlarken, İzmir temsilcisi Altınordu ise ligde kalma mücadelesi veren Adanademirspor deplasmanına çıkacak. Play Off mücadelesi veren BB Erzurumspor ile Altınordu arasında sadece üç puan bulunurken, her iki takımın kaderi de son iki haftada belli olacak. BB Erzurumspor’un bu hafta rakibini yenmesi ve Altınordu’nun deplasmandan yenilgiyle ayrılması halinde, ligin son haftasında İzmir’de oynanacak Altınordu-BB Erzurumspor maçında Dadaşlara ikili averajdan dolayı deplasmanda beraberlik bile yetecek.

Dadaşlar’ın İzmir temsilcisi Altınordu ile oynayacağı kritik maç öncesi oynayacağı Tetiş Yapı Elazığspor maçına İzmir bölgesi hakemlerinden Kutluhan Bilgiç atanırken, yardımcılıklarına ise yine İzmir bölgesinden Serkan Gençerler ve Bersan Duran görevlendirildi. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak da Adana bölgesi hakemlerinden Caner Ak atandı.

Atamaya skandal olarak niteleyen taraftarlar TFF’yi sert bir dile uyardılar. BB Erzurumspor’un zorlu Altınordu maçı öncesi Tetiş Yapı Elazığspor ile oynayacağı maça İzmir bölgesi hakeminin atanmasının izahının mümkün olamayacağını ifade eden taraftarlar, “Dadaşlar’ın Elazığspor karşısında olası bir hakem faciası yaşanırsa, bunun altından ne TFF, ne de bu kararın altına imza atanlar kalkamaz. Bir şehrin kaderiyle oynanması halinde Dadaşlar bunu asla affetmez. Temennimiz odur ki, iki komşu kentin takımlarının yapacağı maçta, hakem hataları yaşanmadan, dostluğun kazanacağı bir karşılaşma olsun. Aksi bir tavrı ve uygulamayı düşünmek bile istemiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Editör

Anahtar Kelimeler:
TaraftarBB Erzurumspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.