BB ERZURUMSPOR PUANLA DÖNDÜ

İstanbul’da Anadolu Üsküdar 1908 Spor karşısında aradığı galibiyeti bulamayan Erzurumspor, maçtan 0-0 beraberlikle ayrılarak 25 puanla sezonun ilk yarısını altıncı sırada tamamladı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 01:02
BB ERZURUMSPOR PUANLA DÖNDÜ
Yeni Teknik Direktör Turhan Özyazanlar yönetiminde bir galibiyet ve bir de beraberlik alan mavibeyazlı ekip, ilk kez takım oyunu oynayarak taraftarını yeniden ümitlendirdi.
 
HAKEMLER
 
Anadolu Üsküdar 1908-Erzurumspor maçının orta hakemliğini Zonguldak Bölgesi hakemlerinden  Osman Ender Bulut yapıyor. Bulut’un birinci yardımcılığını Kocaeli Bölgesi hakemlerinden Rahman Kalyoncu yaparken, 2’inci yardımcılığı Zonguldak Bölgesinden Ümit Kaya yürütüyor. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Düzce Bölgesi hakemlerinden Cihan Aydın yaparken, Arif Keserci karşılaşmada gözlemci olarak bulunuyor. S.Zafer Falay ile Hakan Fındık karşılaşmanın temsilcileri.
 
ANADOLU ÜSKÜDAR 1908 İLK 11’i
 
Anadolu Üsküdar 1908 maça Eren Yılmaz, Erim Yüksel, Ömer İnan, Furkan Mehmet Tuncer, Fatih Çolak, Nurettin Çağlar, Yunus Akman, Cenk Sarıtaş, Fatih Özer, Arda Şahin, Seyit Ali Akgül ile başladı.
 
Hüseyin Günnü, Hüseyin Çiray, Hakan Kocakahya, Mustafa Bedirhan Çelik, Yusuf Türkmen, Bahadır Sekizkardeş, Furkan Aktaş da yedekler arasına girdi
 
ERZURUMSPOR’UN İLK 11’İ
 
Anıl Atağ, Emre Yüksektepe, Doğa İşeri, Sefer Sever, İbrahim Demirer, Cebrail Serçek, Yasin Yener, Fatih Gültekin, Emrah Çalışlar, Aykut Çakay,Ekrem Sütçü 11’ile karşılaşmaya çıkan Erzurumspor’da
 
İlker Günay, Hüseyin Cihan Avcu, Yılmaz Can Taşkıran, Deniz Sert, Murat Akgül, Ömer Faruk Çelimli, Alper Günay 18 kişilik kadroda yer aldı.
 
KADRO DEĞİŞİKLİĞİ
 
Erzurumspor Anadolu Üsküdar 1908 Spor karşısına 2 önemli değişiklikle çıktı. Mikail Üzümcü’nün cezalı olması sebebiyle, Taşkın Güngör döneminde sürekli yedek kulübesinde tutulan takımın maestrosu Ekrem Sütçü ilk 11’de yer aldı. Taşkın Güngör’ün banko oyuncusu Hüseyin Cihan Avcu yedekler arasında yer alırken, Emrah Çalışlar ilk 11’de yer buldu.
 
ERZURUMSPOR NEREDEN NEREYE…!
 
26 bin kişilik,Türkiye’nin fiziki kapasitesi, teknik ve sosyal donanımıyla en mükemmel stadyumuna sahip olan Erzurumspor’un, köy sahasını andıran bir stadyumda maçlarını oynayan Anadolu Üsküdar 1908 gibi kulüplerle aynı ligde yer alması, Erzurumspor nostaljisi yaşayan taraftarları bir kez daha üzdü.
 
FUTBOLCULARIN İLK YARI PERFORMANSI
 
Bu hafta sona eren Spor toto 3’üncü Liginin ikinci yarısı 24 Ocak’ta başlayacak.  Turhan Özyazanlar dönemiyle birlikte performans ve başarıları sorgulanan Erzurumspor kadrosunda ara önce yapılan Anadolu Üsküdar 1908 karşılaşması test niteliğini taşıdı. Futbolcuların ara transfer döneminde geleceklerini belirlemek için özel bir performans sergiledikleri görüldü.
 
İLK GOL FIRSATINI EV SAHİBİ EKİP HARCADI
 
Maçın ilk etkili atağını Anadolu Üsküdar 1908 Spor yaptı. 6’ıncı dakikada Arda Şahin’in şutu kale direğinden geri döndü. 9’uncu dakikada Yunus Akman cezasahasında yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. 18’inci dakikada Fatih özer yüzde yüzlük gol fırsatını değerlendiremeyerek, topu auta attı.
 
İLK ATAK 20’İNCİ DAKİKADA GELDİ
 
Erzurumspor’un ilk atağı 20’inci dakikada geldi. Ekrem Sütçü’nün ortasında, Yasin Yener’in volesi direği sıyırarak dışarıya çıktı. 22’inci dakikada Cebrail Serçek, Aykut Çakay’ın yaptığı ortayı değerlendiremedi. 37’inci dakikada Arda Şahin’in  serbest vuruştan Erzurumspor ağlarına giden topu, faul gerekçesiyle gol olarak sayılmadı. Yasin 45’inci dakikada Yasin Yener’in şutunu kaleci Eren bloke etti. İlk yarı golsüz sonuçlandı.
 
FİZİK AVANTAJI RAKİPTEYDİ
 
Ev sahibi ekip ataklarını sağ kanatta yoğunlaştırırken, Erzurumspor ortadan derinliğine paslarla gol aradı. Erzurumspor’da futbolcuların fiziksel dezavantajları bu maçta da ortaya çıktı. Uzun boylu ve fizikli futbolcu sayısı az olan mavibeyazlı ekip, özellikle hava toplarında rakibi karşısında zorlandı. Ev sahibi ekip defansı hava toplarında Erzurumspor forvetine izin vermedi.
 
İLK KEZ TAKIM GÖRÜNTÜSÜ VARDI
 
Erzurumspor  17 maçlık periyotta ilk kez bir takım görüntü verdi. Yardımlaşma ve dayanışma en üst düzeye çıktı. Orta sahada Ekrem Sütçü pas dağıtımını başarıyla yaparken, takımda pas başarısının yüksek olduğu gözlendi. Erzurumspor ilk yarıda toplu defans ve toplu hücum yaparak, yüksek bir performans sergiledi.
 
SEFER NİHAYET
 
Sürekli eleştiri alan Sefer Sever’in Anadolu Üsküdar 1908 Spor karşısında gösterdiği performans şaşırtıcı oldu.  Taşkın Güngör döneminde sol kanatta oynayan Sefer Sever ilk yarıda sahada ayak basmadık yer bırakmadı, defans ve orta sahaya da sıkça destek verdi. Hemen her topa koşan ve sahada iyi yer tutan Sefer Sever’in ilk yarıdaki performansı göz kamaştırdı.
 
ADNAN POLAT MAÇI İZLEDİ
 
Yağmur altında oynanan karşılaşma öncesi Kulüp başkanı Saim Özakalın’ın kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Karşılaşmayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Galatasaray’ın efsane başkanı Adnan Polat birlikte izledi.
 
İLK YARININ ENLERİ
 
Karşılaşmanın ilk yarısında Mavibeyazlı ekipte hemen tüm futbolcular görevlerini başarıyla yaparken,
 
Emre Yüksektepe Ekrem Sütçü Emrah çalışlar, Fatih Gültekin ve Sefer Sever gayretleriyle ön plana çıktı. İki yüzde yüzlük golü engelleyen kaleci Anıl yine takımına güven veren isimdi. Ev sahibi ekipten ise  Fatih Çolak, Arda Şahin, Seyit Ali Akgül göze batan oyuncular oldu. İlk yarıda karşılaşmanın hakemleri ise vasat bir yönetim gösterdi.
 
İKİNCİ YARI
 
53 Aykut  Çakay çıktı Murat Akgül oyuna girdi. 55’inci dakikada Erzurumspor ceza sahası önünde kullandığı serbest vuruştan yararlanamadı. Cebrail topu kafayla dışarıya attı. Karşılaşmanın ikinci yarıda ilk çeyreği orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Topu tutarak kontra ataklarla gol aramayı düşünen mavibeyazlı ekip, rakip takımı ceza sahası içine sokmadı.
 
CEBRAİL ARADIĞI GOLÜ ATAMADI
 
67 Yasin Yener çıktı Hüseyin Cihan Avcu oyuna girdi. Karşılaşmanın 70’inci dakikasına kadar kayda değer bir oyun görülmedi, her iki takımda cılız ataklarla gol aradı. Ev sahibi Anadolu Üsküdar 1908 ikinci yarıda gol arayışlarını sol kanada yoğunlaştırırken, Erzurumspor da  sol kanatta Cebrail Serçek ile etkili olmaya çalıştı.
 
SON ON DAKİKA ERZURUMSPOR BASKI KURDU
 
Erzurumspor maçın ikinci yarısının son bölümünde oyunda inisiyatifi aldı. Sefer Sever, Ekrem Sütçü ve Cebrail Serçekle gol arayan mavibeyazlı ekip amacına ulaşamadı. Oyuna sonradan giren Murat Akgül eski takımına karşı başarılı bir performans sergilerken, özellikle orta sahada baskı oluşturarak ev sahibi ekibin oyun kurmasını engelledi. Karşılaşmada her iki takımda gol bulamayınca, maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
 
İKİNCİ YARININ EN’LERİ
 
90’ıncı dakikada Ekrem yerini Yılmaz Can Taşkına’a bıraktı Cenk Sarıtaş Seyit ali Akgül, ikinci yarıda öne çıkan futbolcuydu. Erzurumspor’da ise birinci yarının etkili oyuncusu Sefer rakip takım orta sahasını presleriyle bozarken, Anıl Atağ,Cebrail Serçek, Doğa İşeri, Ekrem Sütçü mavibeyazlı ekibin en iyileri arasındaydı.
 
17’İNCİ HAFTANIN ARDINDAN
 
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 17’inci hafta maçlarında  25 gol kaydedildi. 5 maçı ev sahibi ekipler kazanırken, üç maç beraberlikle sonuçlandı, bir maçı ise deplasman takımı kazandı. Haftanın en gollü maçı 4-2 ev sahibi ekibin lehine biten Silivrispor-Erzin Belediyespor maçı oldu. Haftanın sürprizini ise evinde bir puan veren lider Sakaryaspor yaptı.
 
GURUP SIRALAMASI
 
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 17’inci hafta maçlarıyla sezonun ilk yarısı tamamlandı. Sakaryaspor 31 puanla ilk yarıyı lider kapattı. 29 puanlı Anadolu Üsküdar 1908 ikinci sıraya yükselirken, 28 puanlı iki takımdan Beylerbeyispor üçüncü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 4’üncü sırada yer buldu. 25 puanlı iki takımdan Ankara Demirspor averajla beşinci sırayı alırken, Erzurumspor altıncı sırada kaldı. 24 puanlı takımlardan Balçova Yaşamspor 7, Ayvalıkgücü Belediyespor 8, Sİlivrispor 9’uncu sıraya yerleşirken, 23 puanlı Erzin Belediyespor 10’uncu oldu.
 
MAÇIN KARNESİ
 
STAT: Beylerbeyi 75. Yıl
 
HAKEMLER: Osman Ender Bulut xx, Rahman Kalyoncu xx, Ümit Kaya xx
 
ANADOLU ÜSKÜDAR 1908: Ersen xx, Ömer xx, Nurettin xx, Furkan Mehmet xx, Seyit Ali xx, Cenk xx, Fatih xx, Arda xx, Yunus xx, Fatih xx, Erim xx
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Anıl xx, Doğa xx, Cebrail xx, Fatih Gültekin xx, Emrah xx, emre xx, Sefer xx, Ekrem xx, Yasin Yener xx, İbrahim xx, Aykur xx
 
SARI KARTLAR: Ömer İnan (Anadolu Üsküdar 1908), Aykut (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)
 
HAFTANIN MAÇLARI
 
Van B.B - Etimesgut Bld. Spor : 2-1        
 
Silivrispor - Erzin Belediyespor :                4-2
 
Balçova Yaşam Spor - Kahramanmaraş B.Ş.B. : 3-0         
 
Anadolu Üsküdar 1908 Spor – Erzurumspor : 0-0            
 
Bergama Belediyespor – Beylerbeyispor : 0-0 
 
Sakaryaspor A.Ş. -  Orhangazispor : 1-1
 
Sandıklıspor - İstanbul Güngörenspor : 2-1       
 
Kayseri Şekerspor - Bayburt Grup Özel İdare : 1-4
 
Ayvalıkgücü Bld.Spor - Ankara Demirspor : 2-1

Editör

Son Güncelleme: 22.12.2014 01:11
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurumspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.