BB Erzurumspor Futbol Akademisi kuruldu

Süper Lig'in yeni takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un altyapısını güçlendirmek ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki genç yetenekleri futbola kazandırmak için 'Futbol Akademisi' kuruldu.

admin
admin
16 Ağustos 2020 Pazar 00:55
BB Erzurumspor Futbol Akademisi kuruldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Amacımız, pahalı transferler yerine kendi bölgemizden ülke içinde yetenekli gençleri tespit ederek onlara bir okulda olduğu gibi eğitimler vererek tecrübeli, deneyimli hale getirmek" dedi.

Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un altyapısını güçlendirmek ve bölgedeki yetenekleri futbol kulüplerine kazandırmak için 'Futbol Akademisi' kuruldu.

Koordinatörlüğüne bir dönem Altınordu'da görev yapan Tolga Şambay'ın getirildiği akademi için 2010 ve 2011 doğumlu yetenekli çocuklar arasında seçmeler yapıldı.

Kazım Karabekir Stadyumu yanındaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yapılan ve 1000'e yakın çocuğun katıldığı seçmelerde, genç yetenekler teknik heyetin gözüne girmek için kıyasıya mücadele etti.

Seçmeleri izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaliteli futbolun tek çıkar yolunun pahalı transferler olmadığını anlattı.

Takımları güçlü tutmak için genç yetenekleri futbola kazandırmak gerektiğini belirten Sekmen, "Erzurumspor altyapısı olan, altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla kulübü ayakta tutan, futbola ekonomik değer kazandıran konuma gelsin." dedi.

Sekmen, takımın güçlenmesinin sadece şehre değil bölgeye katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yetenekli futbolcuları akademide yetiştirirken, her ayrıntıyı düşündüklerini dile getiren Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademisi'ni kurduk. Seçmeler yaparak bu işi geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, pahalı transferler yerine kendi bölgemizden ülke içinde yetenekli gençleri tespit ederek onlara bir okulda olduğu gibi eğitimler vererek tecrübeli, deneyimli hale getirmek. Bu yıldan itibaren altyapıya ayrı bir önem vermeye başladık. Futbol, Dünya genelinde en çok izlenen, büyük bir ticari kapasiteye ve endüstriye ulaşmıştır. Bu nedenle akılcı transfer politikalarının yanı sıra iyi organize olmuş, verimli bir şekilde işleyen altyapı sistemleri futbolda büyük bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Biz de Süper Lig temsilcimiz Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un bünyesine Futbol Akademisi’ni kurarak altyapıya büyük bir öncelik oluşturduk. Daha önce futbol oynamış olan Yasin Deniz kardeşimizi akademi ve altyapının başına getirdik. Nice yıldızları keşfeden Tolga Şanbay Hocamız da akademimizin koordinatörü oldu. B.B. Erzurumspor Futbol Akademisi spor şehri Erzurum’dan inşallah Avrupa’ya yeni yıldızlar, yeni sporcular ve yetenekli futbolcuları taşıyacak. Ve Mavi Beyazlı ekibimizde inşallah Erzurumlu çocuklarımızda Süper Lig’de inşallah top koşturacak. Bu alanda da önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum."

BB ERZURUMSPOR FUTBOL AKADEMİSİ’NİN HEDEFLERİ NELER?

Başkan Mehmet Sekmen, futbol akademisinin amaç ve hedeflerini şöyle özetledi:

“Amacımız bu şehrin altın ayakları olan yeni yıldızları Türk futboluna kazandırmak. Peki, neleri hedefliyoruz? İnşallah üniversitemiz ile işbirliği yapıp sporcularımızın tüm testlerini yapacağız, sonuçlara göre programlar planlayıp oyuncularımızı geleceğe hazırlayacağız. Sporcularımızın gelişimini takip edebilmek için tüm verilerimizi kayıt altına alacağız. Antrenman biliminden daha fazla faydalanacağız. Oyuncularımız ve takımlarımız için performans kriterleri belirleyip, sayısal ve görüntülü analizlerle gelişimlerini destekleyeceğiz. Antrenör gelişimi için alanında uzman eğitmenler ile hizmet içi eğitimler yapacağız. Maç ve antrenmanlarımızı görüntülü analizlerle destekleyeceğiz. Gelişim dönemlerini 3’e ayırdık. Her döneme özgü eğitim programları düzenleyeceğiz. Birinci dönem; temel eğitim dönemi (8-9-10-11-12 yaş), ikinci dönem; gelişim dönemi (13-14-15-16 yaş), üçüncü dönem; sonuç dönemi (17-18-19 yaş). Ayrıca temel eğitim döneminde havuzumuzu genişletmek için; ilçelerde Futbol Okulu Projesi’ni hayata geçireceğiz. İlköğretim okulları arası turnuvalar düzenleyeceğiz. Böylece Erzurum’da ki tüm çocuklara da ulaşmış olacağız. Büyükşehir Belediye Erzurumspor’umuza oyuncu kazandırmak için futbolcu izleme birimi kuracağız. Profesyonel ve amatör akademilerin katılacağı turnuvalar organize edeceğiz. Taktiksel olarak oyun felsefemiz olacak ve tüm takımlarımız bu felsefe ile oynayacak. Ve en önemlisi saha dışı eğitimlerimiz ile bilgili, kültürlü, vatanını ve milletini seven, ahlaklı, faziletli ve erdemli sporcular yetiştireceğiz.”

Futbol akademisi koordinatörü Şambay ise seçmelere ilçelerden başladıklarını, çeşitli organizasyonlar yaparak çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet Emin Ekinci 2022-03-16 14:21:10

11 yaşındayım bende gelicem

Avatar
Samet atar 2022-02-01 19:28:43

15yasındayımn futbolcu
olmak istiyorum

Avatar
Samet 2022-02-01 19:28:06

15yasındayımn futbol cu olmak istiyorum

Avatar
Furkan yeşil 2021-07-24 23:17:47

Ben futbofutbol