BABASININ TEŞVİĞİ İLE GÜREŞE BAŞLADI, DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde düzenlenen Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonasına 85 kiloda güreşen Muhammed Enes Altun, babasının teşviği ile başladığı güreşte dünya ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

29 Ağustos 2013 Perşembe 11:06
BABASININ TEŞVİĞİ İLE GÜREŞE BAŞLADI, DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde gerçekleştirilen şampiyonada 85 kiloda dünya ikinciliğini elde eden 17 yaşındaki milli sporcu Muhammed Enes Altun, büyük bir iş başardığını Erzurum’a döndüğünde havalimanındaki karşılama sonrasında fark ettiğini ifade etti. Çocuk yaşlarda babası sayesinde ata sporu ile tanışan ve yaklaşık 8 yıldır profesyonel olarak güreş sporunu devam ettiren 17 yaşındaki milli sporcu, 2005 yılında Erzurum Büyükşehir Belediyespor altyapısında güreşe başlayarak babasının yolundan gitmeye karar verdi. 2008 yılında ilk Türkiye şampiyonluğunu elde eden Muhammed, daha sonra 7 kez Türkiye birinciliği, 2 kez Türkiye ikinciliğine imza attı. Son olarak 85 kiloda Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde düzenlenen Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonasına katılan milli sporcu şampiyonada, ilk turu bay geçerek, ikinci turda Bulgar sporcuyu, üçüncü turda Mısır'lı sporcuyu, yarı final de de Kazak sporcuyu yenerek finale yükselmeyi başarmıştı. Milli sporcu finaldeki rakibi Rus Sadualev'e bir talihsizlik sonucu yenilerek Dünya İkincisi oldu.

Milli sporcu Muhammed Enes Altun dünya şampiyonası için 6 ay hazırlandığını söyledi. Altun, “Babamın yolundan ilerlemek için ata sporu olan güreşe ilgi duydum ve profesyonel olarak güreş sporunu yapmaya başladım. Çok çalıştım birçok başarı elde ettim. Son olarak Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda benim yarışmam istendi bende bana gelen bu teklifi kabul ettim ve ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inandım. Sırbistan’a gittiğimde heyecanım vardı ama yavaş yavaş maçlara çıktığımda heyecanım azaldı. En kendimi final maçında gördüm ve orda tuşlanarak rakibim karşında yenilerek Dünya ikincisi oldum” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDIĞIMI ERZURUM’A DÖNDÜĞÜMDE ANLADIM”

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde düzenlenen Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonasına Yıldızlarda Dünya ikincisi olan milli sporcu büyük bir iş başardığını Erzurum’a döndüğünde anladığını söyledi. Milli sporcu, “Sırbistan’dan Erzurum’a dönene kadar her şey bana normal geliyordu, sanki sıradan bir müsabakaya gittim dönüyorum gibi oldu. Ama Erzurum’a geldiğim zaman havalimanındaki davullu zurnalı karşılamayı görünce büyük bir iş başardığı anladım” dedi.

Dünya ikincisi Muhammed Enes Altun’un 46 yaşındaki babası Gülbey Altun oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Baba Gülbey Altun, “Oğlumun başarısını duyduğum ilk zaman büyük bir sevinç yaşadım. Ben evladımı oraya Türkiye’yi temsil etmesi için orada bayrağımızın dalgalanması için gönderdim ve Enes bizim yüzümüzü kara çıkarmayarak başarı ile şampiyonadan döndü. Havalimanında bir karşılama düzenledik. Her şey çok güzeldi ama bürokratlarımızın o karşılamaya katılmaması bizi üzdü” şeklinde konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 29.08.2013 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.