AVRUPA 2.’Sİ ERTÜRK, MEMLEKETİ ERZURUM’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

İstanbul’da yapılan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda 2. olarak gümüş madalya kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Ahmet Ertürk memleketi Erzurum’da coşkuyla ve halaylarla karşılandı.

25 Haziran 2015 Perşembe 19:38
AVRUPA 2.’Sİ ERTÜRK, MEMLEKETİ ERZURUM’DA COŞKUYLA KARŞILANDI
İstanbul’da yapılan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda 2. olarak gümüş madalya kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Ahmet Ertürk memleketi Erzurum’da coşkuyla ve halaylarla karşılandı. 

74 kiloda ülkemize gümüş madalya kazandırarak Türkiye’nin ve Erzurum’un gururu olan milli güreşçimiz Ahmet Ertürk için havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Avrupa 2.’si milli güreşçiyi havalimanında Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç çiçeklerle karşıladı. Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı Teknik Direktörü Fikret Polat ve Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk’ün de katıldığı karşılama töreninde Erzurum Büyükşehir Belediyespor güreşçileri Avrupa 2.’si Ertürk’ü omuzlarına aldılar.

ERZURUM OLARAK, AVRUPA 2.’Sİ ERTÜRK’Ü BAĞRIMIZA BASIYORUZ

Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum’un sporda, özellikle de ata sporumuz güreşte bir çığır açtığına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz Cumartesi günü, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen Avrupa Yaz Oyunları’nda 3. olarak bizi ve tüm Türkiye’yi sevindiren milli güreşçimiz Yakup Gür’ü karşılamıştık. Bugün de, İstanbul’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabartan Ahmet Ertürk’ü karşılamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bütün Erzurum olarak, Avrupa 2.’si olan milli güreşçimiz Ahmet Ertürk’ü bağrımıza basıyoruz” dedi.

ERZURUM, GÜREŞTE DÜNYA’YA DAMGASINI VURAN BİR ŞEHİR OLACAKTIR

Erzurum’un yetiştirdiği diğer şampiyonları da karşılayarak gururla bağırlarına basacaklarını ifade eden Kıraç, “Erzurum, güreşte Türkiye’ye, Avrupa’ya ve 2016 Rio Yaz Olimpiyatları’nda da Dünya’ya damgasını vuran bir şehir olacaktır. Bunu el birliğiyle, gönül birliğiyle, güç birliğiyle hep birlikte başaracağız. Bu vesileyle, her konuda olduğu gibi bu konuda da bizlere desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erzurum’dan Cihan pehlivanları çıkmaya devam edeceğini dile getiren Kıraç, “Erzurum güreşin temellerini attı, yükselterek Dünya’ya sesini duyurmaya devam edecektir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 25.06.2015 19:39
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAhmet Ertürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.