ATLETİZM, ERZURUMLU BAŞKAN'A EMANET

Fatih Çintimar’ın tek aday olarak girdiği Olağanüstü Genel Kurula, 178 delege katıldı.

28 Eylül 2013 Cumartesi 14:18
ATLETİZM, ERZURUMLU BAŞKAN'A EMANET
Ankara Crowne Plaza Oteldeki Olağanüstü Genel Kurula, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, federasyon başkanı Hüseyin Yıldırım, federasyon eski başkanı Mehmet Terzinin yanı sıra camianın önde gelen isimleri katıldı.
Başkanlığını Fazlı Bayram Hadi'nin yaptığı divan kurulunda Dündar Ziya Gültekin, Coşkun Dere ve Faruk Çıgıroğlu yer aldı.
Mehmet Terzi nin istifasından sonra federasyon başkanlığına getirilen Hüseyin Yıldırım, son15 yıllık dönemde Türk atletizminin çağ atladığını belirterek, "Bunun için eski federasyon başkanlarımız Mehmet Yurdadön ve Mehmet Terziye teşekkür ediyorum" dedi.
Yıldırım, doping olaylarına da değinerek, "Son dönemde doping belasının pençesine düşen atletizmde, sporcusunu iyi eğitmeyen antrenör ve teknik kurulların da en az sporcular kadar sorumlu olduğunu düşünüyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kandadır' sözünü hatırlatarak, bundan sonra göreve gelecek arkadaşlarımızın bunu esas alması gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Yıldırımın ardından kürsüye çıkan Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ise Mehmet Terzi'nin Türk atletizmi için çok şey yaptığını ancak yaşananların bedelini de kendisinin ödediğini dile getirdi.
"Liderlik bunu gerektiriyor" diyen Kocatepe, "Terzi'yi bundan sonra ne Türk sporunun ne de atletizm camiasının dışında görebiliriz. Bu bir kulvar değişikliğidir. Türkiye, tüm dünya ile birlikte Türk atletizmini de saran doping problemiyle boğuşmak üzere mücadele aynı hızla, belki daha bir farklı heyecanla devam edecek. Yeni başlangıçlar her zaman daha heyecanlı oluyor. Doping problemini, atletizm ile birlikte tüm spor camiamız bir şekilde çözmeli ki Türkiye, hak ettiği spor ülkesi kimliğini gururla taşıyabilsin." dedi.
Federasyon başkanlığı için tek aday olan Fatih Çintimar da Türk atletizminin bugüne gelmesinde desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
"İşimizin çok zor olduğunu biliyorum. Fakat camiamızın desteği ve gayretiyle önümüze çıkacak her sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuşan Çintimar, "Aktif spor yaşantımın ardından da bu camiadan kopmadım. Camiamızın yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettim ve bugün içinizden biri olarak beni yetiştiren bu camiaya hizmet etmek için başkanlığa adayım." dedi.
Çintimar, seçilmesi halinde çok geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştireceklerini belirterek, "Türk atletizmini hep birlikte büyük başarılara imza atacağız" dedi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.
145 OY ALDI
Olağanüstü genel kurula 178 delege katıldı. Delegelerin tamamının oy kullandığı genel kurulda 28 boş oy çıktı. 145 delegenin oyunu alan Fatih Çintimar Atletizm Federasyonu yeni başkanı oldu.
Yeni başkan Fatih Çintimar, genel kurul sonrasında yaptığı açıklamada, "Atletizm camiasına yakışır bir seçim oldu. Ben ve arkadaşlarım, büyük bir yükün altına girdiğimizin farkındayız." dedi
Çintimar,"Bizi ileriye gitmeyi hedefleyen bir atletizm camiası bekliyor. Biz de bu camiayı ileriye taşıyabilmek için bütün gücümüz ve ekibimizle birlikte gece gündüz çalışacağız. Atletizm'i tüm illerde yapılır hale getirebilmek için buralardaki antrenör sayımızı ve kalitemizi, branş sayılarını da artırarak yükseltmeye gayret edeceğiz. Var olan ve yeni çıkacak yetenekli çocuklarımızı, hazırladığımız 2016 planımız doğrultusunda yetiştirip, bunlara 2020 hedeflerimizi de ekleyeceğiz. Bugün itibariyle topladığımız veriler ışığında, yaklaşık 20-25 gün sonra bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu toplantıya camiamızdan herkes davetlidir "diye konuştu.
Atletizm Federasyonu Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Asil:
Başkan Fatih Çintimar, Selim Terzi, Atif Ala, İ.İlhan Hatipoğlu, Ali Aksu, Celalettin Deniztoker, Sürüri Akgün, Adnan Şeker, Mehmet Kesen, S.Münir Yaraş, Muzaffer Karadeniz, M.Yasin Taş, İsmail Elgaz, Hasan Çavuşoğlu, İsmail Beyazit
Disiplin Kurulu Asil:
Av. Alparslan Şimşek, Av.İrfan Atlı, Av. Fatoş Serin, Av.Nihat Alp
Denetleme Kurulu Asil:
Süleyman Sılacı, Fatih Tüzemen

Editör

Son Güncelleme: 28.09.2013 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tebrıkler 2013-09-29 17:14:39

allah muvaffak etsin değerli müdürümüzü

Avatar
Latif SAYGIN 2013-09-29 13:45:26

hayırlı olsun.

Avatar
Zekai NARMOT 2013-09-29 12:37:49

abimede yakışır erzurumada rabbim yardımcısı olsun allah utandirmasin

Avatar
Murat Taşlıçay 2013-09-28 14:53:53

allah yar ve yardımcısı olsun i̇nşaallah dadaş'a yakışır işlere imza atar