ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÜNİLİG’DE TÜRKİYE İKİNİCİSİ

Atatürk Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı, Ünilig’de Türkiye ikincisi olmayı başardı. Antrenör Ali Erzurumluoğlu’nun öğrencileri, büyük gurur yaşıyor.

09 Mayıs 2014 Cuma 08:20
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÜNİLİG’DE TÜRKİYE İKİNİCİSİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üniversiteler Ünilig Hentbol Türkiye Finali 4-6 Mayıs 2014 tarihleri arasında Konya da yapıldı. Türkiye Finaline A grubunda 1. olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 2. olan Ankara ODTÜ ve B grubunda 1. olan Erzurum Atatürk Üniversitesi, 2. olan Adana Çukurova Üniversitesi katıldı. Müsabakaların ilk gününde gruplarında dereceye giren takımlar birbirleri çapraz eşleşerek A grubu birincisi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile B grubu ikincisi Adana Çukurova Üniversitesi saat 10:00 da müsabaka yaptı ve bu maçı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 42-30 kazandı. Aynı gün saat 12.00 da oynanan Erzurum Atatürk Üniversitesi - Ankara ODTÜ maçı ise 30-27 Erzurum Atatürk Üniversitesinin galibiyeti ile sonuçlandı.

06 Mayıs 2014 tarihinde oynanan final müsabakalarında üçüncülük maçı Ankara ODTÜ ile Adana Çukurova Üniversitesi takımları arasında oynandı. Bu karşılaşmayı Ankara ODTÜ 28-23 kazanarak Ünilig Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Saat 12.00’da oynanan Erzurum Atatürk Üniversitesi - Samsun 19 Mayıs Üniversitesi final müsabakası izleyenleri hentbole doyururken, müsabakadan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 35-31 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Ünilig Türkiye şampiyonu Samsun 19 Mayıs Üniversitesi olurken, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ünilig Türkiye ikincisi olarak gümüş kupanın sahibi oldu.

BAŞARIDA ERZURUMLUOĞLU VE SARAÇOĞLU BÜYÜK ROL OYNADI

Atatürk Üniversitesi Hentbol Takımı’nın Antrenörü Ali Erzurumluoğlu ile kafile başkanı Nazım Saraçoğlu’nun başarıda büyük rolü oldu. Takımlarının final oynamasını sağlayan ikili, ekibini gümüş kupa aldırmayı başardı. Antrenör Ali Erzurumluoğlu, “Takımımızı uzun süren bu maraton sonun da tebrik ediyorum. Final maçında özellikle ilk yarı beraberliği yakaladıktan sonra öne geçme şansını yakalamamıza rağmen hızlı oyunumuzu pas hatalarındaki artış nedeni ile sonuca götüremedik. Oyun temposunda ve oyun üstünlüğünde yer yer rakibin önüne geçmemize rağmen bunu skora yansıtamamamız bize 2. ligi getirdi. Hedef gelecek yıla daha iyi hazırlanarak bu yıl sonlandıramadığımız şampiyonluğu yakalamak” dedi.

Takım İdarecisi ve kafile başkanı Nazım Saraçoğlu ise, “Takımımız oyun yeteneği olarak rakiplerinden üstün fakat hızlı oyun temposu içerisinde hatalar belimizi büktü. Rakibimize göre daha kondisyonlu olmamıza karşın doğru son atışlarla sonuca gidemedik” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 09.05.2014 08:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.