ATALAR: ERZURUM ÇOK ŞEY KAYBETTİ

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığı seçimi ile ilgili Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Kültür Eğitim Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar yaptığı değerlendirmede, “ Değerli bürokratlarımız nerede, federasyon başkanlık seçimi yapılırken destek olmaları gerekmez miydi” dedi.

11 Nisan 2012 Çarşamba 12:45
ATALAR: ERZURUM ÇOK ŞEY KAYBETTİ
Ankara Dedeman Otel'de yapılan ve iki başkan adayının yarıştığı genel kurulda, 219 delegeden 199'u oy kullandı. Cemal Şengel'in 95 oy aldığı seçimde, 104 delegenin desteğini alan Orhan Duman, federasyonun yeni başkanı olmasıyla Erzurum adına önemli bir kayıp yaşandığını dile getiren Atalar, “Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığı Erzurum için önemlidir. Buz spor dalı ile ilgili yatırımlar tesislerin çoğu Erzurum da olduğu için Erzurumlunun da söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum, bütün Erzurumluların da benim gibi düşündüğü inancındayım” diye konuştu.
Federasyonun başında Erzurumlu birinin bulunması adına aday olarak seçimlere katılan Cemal Şengel’i desteklemeye gelmeyen bürokratları, milletvekillerini görememenin kendilerini üzdüğünü anlatan Atalar, şunları kaydetti; “Aslında seçim Cemal Şengel adına gayet iyi geçti, çünkü tek başına ismini koydu. Erzurum’daki ekibiyle yola çıktı. Aradaki fark çok önemsenecek bir fark değil az bir oy farkıyla kaybetti. Kaybedilmemesi gereken bir seçimdi. Çünkü Başbakanımızın teveccühü ile bu kadar yatırım yapılmış bir olan Erzurum’a buz spor dalında da federasyon başkanlığı da yakışırdı. Şimdi tabi ki bizden olmasının da çeşitli avantajları olacaktı. Erzurum’da da sporcu yetişecekti. Buz hokeyine milli sporcular veya halkımızdan Erzurum halkında sporcular yetişecekti. Ama benim hakikaten içim biraz burkuldu. Gittik oradaki tablo sanki Erzurum yine yalnız bırakılmıştı. Duyarsızlık var.”

BENCE ERZURUM ÇOK ŞEY KAYBETTİ
“Cemal Şengel, hakikaten Erzurum’un ender yetiştirdiği bir arkadaşımız iyi düşünen iyi niyetli ve de ihtiyacı olmayan bir kişi sadece nasıl hizmet edebiliriz anlayışıyla seçime hazırlandığına inanıyorum. Ama ben yine buradan şunu ifade ediyorum bürokratlarımızdan gerekli desteği görmedik. Ben inanıyorum ki Erzurumlular bir şeyin farkında değil. Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığını da diğer amatör federasyonlar gibi hissettiler ama bizim dediğimiz gibi Erzurum’a yatırımımız var. Bugün 700 milyon dolar gibi bir yatırım yapılmıştır. Hem spor aktivitelerinde hazırlanmış spor salonları hazır, sporcu hazır, ama Fatih Çintimar’a yapılan iş Cemal Şengel de desteksiz yapıldı.
Bir vakıf başkanı olarak üzüldüm. Bir şey söylemem gerekiyorsa bunları söylemekten imtina göstermem. Erzurum’una sahip çıkmayan bir insanın, Erzurum’daki bu faaliyete önderlik eden bir federasyona sahip çıkmayan milletvekilinin anlayışını da anlamıyorum ben. Cumartesi tatil günü Erzurum’un 6 tane milletvekili var, kongre salonunda hiç birisi yok. Adamların cumhurbaşkanının danışmanı geliyor enteresan. Beş saat oturdu kalkıp gitmedi. Gözlerimizle izledik.”

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2012 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
necati 2012-04-12 09:55:43

güzel bir açıklama tebrikler.