AŞKALE'DEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Kazazede Aşkale, dün Mustafa Kuzu(2) ve Özkan’ın füzi ile Arhaviyi 3-2 yendi.

09 Nisan 2012 Pazartesi 11:02
AŞKALE'DEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ
Nurullah PALA haberi
 
Yaşadığı talihsiz kaza sonrasında beş as futbolcusundan yoksun bir şekilde, dün kendi evinde ilk maçına çıkan Aşkale 3 Mart Beldespor,Arhavispor karşısında 2-0 geriye düştü. Birol penaltı kaçırdı, ikinci yarıda Mustafa Kuzu’nun iki süper golü ve Özkan’ın 40 metreden çektiği füze maçın skorunu tayin etti. 3-2’lik galibiyetle Aşkale şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Erzurum ekibi gözünü Çarşamba günü oynayacağı Refahiye maçına çevirdi.
Bu sezon Erzurum’u mütevazi bütçesi ve kadrosu ile başarıyla temsil eden Aşkale 3 Mart Beldespor, 11 Mart 2012 tarihinde Göle Belediyespor maçı sonrası dönüş yolunda yaptığı kaza sonrasında ilk kez bir lig maçına çıktı. Erzurum temsilcisi Cemal Gürsel Stadı’nda konuk ettiği Artvin Arhavispor’u 3-2 mağlup etti. Yaklaşık bir ay aradan sonra ilk kez lig maçına çıkan Aşkale 3 Mart Beldespor, beş as futbolcusundan yoksun bir şekilde çıktığı maçta Arhavispor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen, maçın ikinci yarısında maçı kendi lehine çevirmeyi başardı. Erzurum ekibi Mustafa Kuzu(2) ve Özkan Tekin’in attığı gollerle karşılaşmayı 3-2 kazanarak Refahiyespor’ya puanını yine eşitledi. Erzurum ekibi Çarşamba günü kendi evinde erteleme maçında Refahiyespor’u mağlup ederse, BAL Ligi şampiyonluğunu ilan edecek ve play offta bir maç oynamaya hak kazanacak.
 
ARHAVİ’DEN DUYGULANDIRAN PANKART
 
Dün Cemal Gürsel Stadı’nda oynanan maçı yaklaşık üç bin Erzurumlu futbol sever izledi. Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler yönetimindeki taraftarlar, maç boyunca Aşkale 3 Mart Beldespor ve Göle Belediye maçı dönüşü yaşanan talihsiz trafik kazasında hayatını kaybeden Gürol Çobanoğlu için tezahürat yaptı. Konuk takım Arhavispor’da maça “Acınız, acımızdır, Aşkalespor camiasına baş sağlığı diliyoruz” pankartı ile sahaya çıktı. Sarı-siyahlı futbolcular, seremoni sonrasında Aşkalespor teknik heyetine ve futbolcularına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti. Maçı Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ASKF Başkanı Selahattin Codur, Erzurumspor eski başkanı Cemal Polat, Aşkale 3 Mart Beldespor Başkanı Sinan Alkan, eski başkan Metin Satılmaz, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, TFF Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Hasan Eğriçayır, Futbol İl Temsilcisi Burhanettin Dumlu ile diğer futbol severlerde izledi. Dadaşlar Grubu da Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış’a kulübe verdiği destekten dolayı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a da Erzurum’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür pankartı açtı.
 
İLK YARI KABUS GİBİ GEÇTİ
 
Yaklaşık bir ay sonra ilk kez lig maçına çıkan Aşkale 3 Mart Beldesporlu futbolcular, ilk yarı da kabus gibi bir 45 dakika geçirdiler. Kırmızı-siyahlı oyuncular 7.dakikada konuk takımdan Emre’nin attığı golle 1-0 geriye düştüler. 28. Dakikada Arif ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderince durum 2-0 oldu. 44. Dakikada kazanılan penaltı atışını Birol Pasinli direğe nişanladı. 25. Dakikada ise Hüseyin direkleri geçemedi. Aşkale 3 Mart Beldespor ilk yarıda soyunma odasına 2-0 mağlup girdi.
 
ÖZKAN 40 METREDEN FÜZE GÖNDERDİ
 
Cemal Gürsel Stadı’nda oynanan maçın ikinci yarısında Aşkale ruhu geri döndü. Sezon başından beri savaşçı kimliği ile ön plana çıkan Antrenör Sinan Boyacı’nın talebeleri yine kükredi. Şimşek ikinci 45 dakikada farklı çakmaya başladı. Mustafa Kuzu 51. Dakikada attığı golle skoru 2-1 yapan golü attı. 68. Dakikada Özkan Tekin 40 metreden attığı muhteşem golle skoru 2-2’ye getiren golü attı. Erzurum ekibi 68. Dakikada ise Aşkale 3 Mart Beldespor’un 3.golü geldi. Bu dakikada Özkan ise verkaça giren Mustafa Kuzu ceza sahasına girdi. Kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-2 yaptı. Maçın geri kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Aşkale 3 Mart Beldespor maçtan 3-2 galip gelen taraf oldu.
 
CEMAL GÜRSEL BAYRAM YERİ GİBİ
 
11 Mart 2012 tarihinde Göle Belediyespor maçı dönüşü yaşadığı talihsiz kaza sonucu yönetici Gürol Çobanoğlu’nu yitiren Aşkale 3 Mart Beldespor, beş as futbolcusundan da yoksun bir şekilde Arhavi maçına çıktı. Kırmızı şimşeklerde kaleci Oğuz’un yanı sıra, Adem Topçu, Erol Pasinli, Salih Ateş, Serkan Adin’den yoksun bir şekilde sahaya çıkan Aşkale 3 Mart Beldespor, 3-2’lik zaferden sonra büyük bir sevinç yaşadı. Antrenör Sinan Boyacı yönetimindeki Aşkale 3 Mart Beldespor’u tribünlere çağıran taraftarlar, kırmızı-siyahlı futbolcuları bağrına bastı ve Çarşamba günü oynanacak olan erteleme maçı olan Refahiye maçı öncesinde kendilerine destek verdi. Taraftarlar, Çarşamba günü de Aşkale 3 Mart Beldespo’un Refahiyespor maçında yanında olacaklarını belirterek, “Şampiyon Aşkale, en büyük Aşkale” diye tempo tuttular. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da maç sonrasında sahaya inerek, galibiyetten dolayı Aşkale 3 Mart Beldesporlu futbolcuları tebrik etti.
 
MAÇIN KARNESİ
 
Stad: Cemal Gürsel
 
Hakemler :Cemalettin Karayılan8, Özcan Çiçek8, Ramazan Onat8
 
Goller: Dk.9 Emre, Dk.28 Arif K.K(Arhavi), Dk. 51 ve Dk.84 Mustafa Kuzu, Dk.68 Özkan (Aşkale)
 
Kırmızı kart: dk. 44 Rıdvan (Arhavi)
 
Aşkale 3 Mart Belde: Gökhan6, Adem7, Arif7, Yakup8, Murat Kaya8, Muhammet Emin 8, Özkan Tekin10, Halim6, Hüseyin8, Mustafa10, Birol8
 
Arhavispor: Gökhan5, Mustafa4, İlker5, Rıdvan4, Tolga6, Mustafa5, Feardi4, Uğur5, Emre6, Tanju6, İlyas5

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2012 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.