ASA İSPANYA’DA KUPA AVINA ÇIKIYOR

İlk olarak Ağrılı minikler ile başlayan daha sonra Hakkari, Muş, Erzurum ve Van’da sürdürülen projenin yedinci ayağı Şanlıurfa takımı da İspanya’nın Barselona şehrinde yapılacak olan Costa Brava Turnuvası için gün saymaya başladı.

21 Eylül 2013 Cumartesi 17:40
ASA İSPANYA’DA KUPA AVINA ÇIKIYOR
Doğu’nun umut projesi olarak nitelendirilen Anadolu Spor Akademisi Projesi göz dolduruyor. Doğu illerinden kurulan takımlarla yurtdışında yapılan turnuvalarda büyük zaferler kazanan ASA’lı minikler bu geleneği devam ettirme düşüncesinde.

ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, öncülüğünde titiz çalışmalarla sürdürülen projeler tüm ülke genelinde de alkış topluyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da sürekli olarak takip edip destek verdiği projenin yurt sathında da devam ettirilmesi gündemde.

14-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak turnuva öncesinde önceki gün Şanlıurfa GAP Arena Stadında yapılan elemelerde halkın ilgisinin yoğun oluşu dikkatlerden kaçmazken şehirde miniklerin başarısı için adeta topyekun seferberlik ilan edildi. Vali Celalettin Güvenç ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’ında yakından takip ettiği minikler İspanya’da ki turnuvada kesin şampiyonluk hedefliyorlar.

TAKIMIN GÖZDESİ “MİNE”

Anadolu Spor Akademisi önceki projelerindeki alışılmışın dışına çıkarak bu kez takımda bir kız çocuğunu da oynatmaya kararlı gözüküyor. Futboldaki tekniği ile dünyanın en başarılı oyuncularından Messi’ye benzetilen küçük Mine yapılan seçmelerde de herkesin ilgi odağı haline geldi. Teknik Direktör Mustafa Abak’ında her fırsatta başarısını dile getirdiği Mine, gazeteciler tarafından da oldukça dikkat çekti. Arkadaşları ile olan uyumundan dolayı da taktir edilen Mine, turnuvada takımın en büyük kozu olarak gösteriliyor.

VALİ GÜVENÇ; ASA’LI MİNİKLER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Önceki gün GAP Arena stadyumunda organize edilen son elemelere işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bir yıl aradan sonra İspanya’da yapılacak turnuvaya katılacak olan minikler için tüm desteklerin verildiğini hatırlattı. Costa Brava turnuvasında Şanlıurfa için şampiyonluktan emin olduklarını söyleyen Vali Güvenç, “Miniklerimizin gayretlerini ve isteklerini taktire şayan buluyoruz. Onların kesin şampiyonluk ile geleceklerinden eminiz. Fakat önemli olan onların böylesi projelere adaptasyonudur. Bu projenin ülkemizin diğer illerinde de yine ASA öncülüğünde yapılmasını arzu ediyoruz. Sporun dostluk kardeşlik olduğu unutulmamaldıır. Zira çocuklarımızın bu yaşta edecekleri başarılar onların gelecekte çok iyi mesleklerde yer almasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

YILDIZ; NEFESİMİZİ TUTTUK

Müsabakalara katılacak ekibin son hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Gençlik Spor il Müdürü Ertuğrul Yıldız ise önümüzdeki günlerde Barselona’da yapılacak müsabakaları çok önemsediklerini dile getirdi. Bu müsabakalara daha önce Türkiye’den 6 ilin katıldığını hatırlatan Yıldız, “7. il olarak da Anadolu spor akademisi Şanlıurfa’yı uygun bulmuş. Bu proje bir buçuk yıldır devam eden bir proje, Yani bu çocuklar bir buçuk yıldır hazırlanıyor. Düzenlenecek olan müsabakada takımımız şampiyon olarak döner. Biz buradan dünya şampiyonu olmak ümidiyle gidiyoruz. Yaptığımız aktivitenin Türkiye’ye başarı getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

ŞİMŞEK; BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Şanlıurfa takımının yüzde yüz başarı sağlayacağını ümit ettiklerini söyleyen Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, Şanlıurfa takımının geçen yıl turnuvaya bazı aksaklıklar yüzünden katılamadığını hatırlattı. Şimşek, "Şanlıurfa takımının bir yıl bekletilmesi bizi oldukça üzdü. Bundan sonra böylesi aksaklıkların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Amacımız bu projenin tüm kitlelerden destek görmesi ve spora olan ilginin daha da artmasıdır. Hem sosyal yapısı hemde doğudaki spora ilginin artırılması açısından ASA projesi bir kazanımdır. 14-18 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Costa Brava müsabakalarına katılacaklar. Çocuklarımız yaklaşık bir yıldır çalışıyor. Bini aşkın kişi elemelerden geçti." dedi.

SARAÇOĞLU; AVRUPA BİZİ KONUŞUYOR

ASA’nın tüm takımlarında beklenilenden daha fazla başarılar elde edildiğine dikkat çeken Anadolu Spor Akademisi Projesi (ASA) Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, bu projenin Türkiye’nin dünyada tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Saraçoğlu, “14 çocuğun hem Şanlıurfa’yı, hem bölgeyi hem de Türkiye’yi, temsilen Barcelona’ya gidiyoruz. Hedefimiz yüksek kupa ile döneceğiz. Daha önce Türkiye’den müsabakaya giren takımlarımızda kupa getirdi. Çünkü Anadolu Akademisi kupaya alışkın bir proje. Vanlı, Erzurumlu, Muşlu, Ağrılı çocuklarımız birer kupa getirmişler şimdi sıra Urfalı çocuklarda. Urfalı çocuklarımız da oradan kupa ile döneceklerine inanıyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 21.09.2013 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.