Armamız kimlerin elinde!

Erzurum ile özdeşleşen çift başlı kartal armasını 2015 yılında Eyüp Özyurt isimli bir vatandaş kendi adına marka tescili yaptırmış. Özdemir avukatı aracılığı ile şehirdeki bazı esnafların işyerlerinde bulunan mavi-beyaz bayrak ve maskeler için tutanak tutturmuş! Konuyu duyan vatandaşlar kentin yöneticilerine seslenerek, yıllardır kanayan yaraya parmak basılmasını istiyor.

admin
admin
27 Temmuz 2020 Pazartesi 12:51
Armamız kimlerin elinde!

Aziziyespor ve Su Spor’un birleşmesi ile 29 Ocak 1968 yılında resmen kurulan Erzurumspor, o günlerde renklerini gökyüzünün mavisi ve karın beyazından aldı. Mavi-beyazlıların kurucu üyeleri, “O formanın göğsüne ancak çift başlı kartal arması yakışır” fikrinde birleşerek çift başlı kartal armayı Dadaşların logosu olarak kullandı. Erzurumspor çift başlı kartal armasını 2010 yılına kadar gurur ve şerefle kalbinin üzerinde taşıdı.

KULÜP KAPANDI KİMSE UMURSAMADI

Erzurumspor, kapanmadan önce kaderi ile baş başa bırakıldı. Bir süre gönüllüler tarafından maçlara çıkarıldı. Ancak onların da gücü, bir yere kadar yetebildi. Ardından Erzurumspor’un kapısına kara kilit vuruldu. 30 yıllık özlemin ardından destan yazarak Süper Lige çıkan Erzurum’un efsane kulübü, 2010 yılında kapanınca hiç kimse ne mavi-beyaz forma ile ne de çift başlı kartal arması ile ilgilendi. Şehirde kimse umursamayınca çift başlı kartal armayı Eyüp Özdemir isminde bir vatandaş kendine tescil ettirmiş.

ERZURUM’UN ARMASINA MARKA TESCİLİ YAPTIRMIŞ!

Eyüp Özyurt isimli vatandaş Erzurum ile özdeşleşen çift başlı kartal aramasına Türk Paten Enstitüsü’nden marka tescil belgesi almış.

İstanbul Sultanbeyli ilçesinin adres gösterildiği Marka Tescil Belgesinde şu ifade yer alıyor:

“Markaların korunması hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre 14 Mayıs 2015 tarihinden itibaren on yıl müddetle 27 Ekim 2016 tarihinde tescil edilmiştir.”

AVUKATINI GÖNDERİP TUTANAK TUTTURDU

6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanununun 29 ve 30’unca maddelerinden Marka Hakkı olduğunu ileri süren Eyüp Özyurt, Avukatı Neslihan Aydın’ı Erzurum’daki esnaflara göndererek, çift başlı kartal armalı bayrak ve maske sattıkları gerekçesi ile tutanak tutturdu.

Olayı duyan vatandaşlar, Erzurum’un siyasilerine ve ileri gelenlerine seslenerek, “Çift başlı kartal arması Erzurum’un simgesidir. Bu olaya el atılmalıdır. Bir an önce harekete geçerek Erzurum’un marka değeri çift başlı kartallı armayı geri alması gerekir” dediler.

Bu arada Eyüp Özyurt’un çift başlı kartal arma için 10 yıllığına marka tescili yaptırdığı öğrenildi.

Nurullah Pala / Pusula

Editör

Son Güncelleme: 28.07.2020 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nurettin 2020-07-28 09:54:41

Şehrin yöneticilerinin derhal hareket geçmeleri lazım. Böyle aymazlık olur mu... adam şehrin takımının armasını tescil ettirmiş. Hakikaten vay uyanık vay...