ALTIN KEMER KARAKUCAK GÜREŞLERİ, KORTEJ VE GÜREŞ ARENA’NIN AÇILIŞIYLA BAŞLADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri, Kortej Yürüyüşü ve Güreş Arena’nın açılışıyla başladı.

admin
admin
20 Ağustos 2016 Cumartesi 00:55
ALTIN KEMER KARAKUCAK GÜREŞLERİ, KORTEJ VE GÜREŞ ARENA’NIN AÇILIŞIYLA BAŞLADI
Ulu Cami önünden başlayan Kortej Yürüyüşü’ne Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri, pehlivanlar, mehteran takımı ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin spor yatırımı Güreş Arena’nın açılışı yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, “Bizim Erzurum’a, hemşerilerimize sözümüz vardı. Bir şehri sadece bazı hizmetlerle bir yerlere getirmek mümkün olmaz. Bir şehri bütün sektörlerle, sosyal alanlarıyla, sportif ve sanatsal alanlarla, yatırım ve üretim hizmetleriyle bir yere taşıyabiliriz. Eğer bunu dengeli yapabilirsek o zaman başarılı olabiliriz” dedi. Büyükşehir’in, Erzurum’un 400 noktasında aynı anda çalışma yaptığını ifade eden Sekmen, şunları kaydetti: “Belediye hizmetleri olarak 400 yerde belediye çalışmalarımız var. Hamdolsun, her hafta peş peşe 2-3 açılış yapsak bunları yine yetiştiremeyiz. Belediye çalışmalarımız artarak devam edecek. Sportif faaliyetlerimizden Altın Kemer Karakucak Güreşleri’mizin üçüncüsünün aşılış töreninde bulunuyoruz. Bu sadece yerel değil, ulusal da değil, uluslararası bir spor organizasyonu. 20 den fazla ülke buraya davet edildi, ülkemizin içerisinde bulunduğu durum dolayısıyla 10’a yakın ülke katılacağını ifade etti. İnşallah burada doya doya iki gün 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’ni izleyeceğiz. Sporda iddialıyız. Bundan sonra sporun her dalında bu şehirden uluslararası düzeyde sporcularımız olacak. Hem Erzurum’umuza hem de ülkemize uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar getirecek, madalyalar kazandıracak sporcularımız bu arenada ve diğer spor tesislerimizde yetişecek.” Sekmen, “Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görüldüğü gibi gayet modern bir Güreş Arena yapıldı. Bütün konuklara teşekkür ediyorum. Diyorum ki: İyi ki Erzurum’a gelmişiz, iyi ki buradayız. Erzurum’umuzun ihtiyaçlarını bir bir gideriyoruz. Çok sayıda hizmeti Erzurum’a, Erzurumlu hemşerilerimize kazandırma fırsatı bulduk” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR’IN HIZINA YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi de, “Bir yıldır burada görev yapıyorum Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde açılışlara yetişmeye çalışıyoruz. Bugün de burada beş bin seyirci kapasiteli Güreş Arena’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Olimpiyat Parkı artık Erzurum’un en gözde mekânı oldu. Buranın eski çöplük halini bilen sizler de inanıyorum ki bu yeni halini, bu yapılan güzel çalışmaları görünce benim gibi şok olmuşsunuzdur. Hafta sonu geldiğinizde Olimpiyat Park’ta adeta adım atacak yer kalmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız burada boş alan bırakmayacak. Anladığım kadarıyla şunu istiyor, Olimpiyat Park’a gelen insanlarımız burada 24 saat güzel bir şekilde vaktini geçirebilsin. Çok güzel bir hizmet… Büyükşehir Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in Erzurum’a daha nice güzel hizmetler kazandıracağına inanıyorum. Sizlerin huzurunda tekrar değerli Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.
ERZURUM’DAN NİCE YİĞİT PEHLİVANLAR YETİŞECEK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Bugün hem 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nin açılış merasimi, hem bu sene hem de bundan sonraki yıllarda öncelikle güreş olmak üzere çeşitli kültürel, sportif ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak Güreş Arena’nın açılışı için bir araya geldik. Bu eser başta şehrimiz olmak üzere ülkemize hayırlı olsun. Göreve başladığımızda böyle bir tesis düşündüğümüzü söylemiştik, açılışını yapmak bugüne nasip oldu. Bu eser yaklaşık 17 dönümlük bir arazide inşa edildi. Bunun iki dönümlük kısmı pehlivanlarımızın güreş tutacağı yeşil alan, 4 dönümlük kısmında tribünler ve diğer sosyal donatı alanları, kalan bölümlerde de park alanı ve diğer alanlar var. Türkiye’de tek… İnşallah diğer alanlarda da, Erzurum’u marka şehir, rüya şehir yapma noktasında eserlerimizin tamamlanması birbirini izleyecek. Bu tesisin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özellikle de Başkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Çünkü Başkanımız bizlerin önünü açamasaydı, bize talimatlar vermeseydi, ciddi anlamda bizi teşvik etmeseydi bu eseri kazandıramazdık. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, “ Bugün burada topyekûn kalkınmanın bir örneği olan Güreş Arena’nın açılışını yapıyoruz. Göreve başladığımız günden beri, ‘Erzurum’u topyekûn Süper Lige çıkartacağız’ dedik. Süper lige çıkmanın yol taşlarından bir tanesini bugün sizlerle hizmete açıyoruz. Allah nasip ederse, yurtdışından ve Türkiye’den katılan 600’ün üzerinde pehlivanlarımızla iki gün boyunca doya doya 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’ni burada izleyeceksiniz. Açılışını yaptığımız Güreş Arena’nın ikinci bir örneği ülkemizde yoktur. Güreşe has, güreşe özgü bir örneği yoktur. Göreve başladığımızda, ‘Yağlı güreşlerin özü, sözü Edirne’de yapılıyorsa, karakucak güreşlerinin de özü, sözü, zirvesi Erzurum’da olacak, Erzurum’da yapılacak’ dedik. Ve dediğimiz gibi, onlar nasıl Edirne Selimiye Camii’nde Cuma namazını eda ettikten sonra açılış yapıyorsa, biz de tarihi Erzurum Ulu Camii’nde Cuma namazını eda ettikten sonra Ulu Camii önünden Cumhuriyet Caddemiz boyunca Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdik ve Olimpiyat Parkı içerisinde bulunan Güreş Arena’da açılışını yapıyoruz. Bundan sonra her yıl, burada yapılacak Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri üç gün boyunca devam edecek. Güreş severler Erzurum’da doya doya güreş seyredecekler. ‘Karakucak Güreşleri’nin Başkenti Erzurum’dur’ yazısını Palandöken’e büyük puntolarla yazmış olacağız. Bu eserin önce Erzurum’umuza sonra yurdumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Güreş Arena’nın açılışı yapıldı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.