2,5 YIL ARADAN SONRA KAYAKLA ATLAYIP, GÖKYÜZÜNÜ RENKLENDİRDİLER

Erzurum’da Kayakla Atlama Kulelerinde düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalararası Kupası'na katılan sporcular gökyüzünü renklendirdi.

admin
admin
07 Şubat 2017 Salı 22:35
2,5 YIL ARADAN SONRA KAYAKLA ATLAYIP, GÖKYÜZÜNÜ RENKLENDİRDİLER

Erzurum'da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan ve 15 Temmuz 2014 tarihine meydana gelen heyelanla göçen atlama kuleleri, 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için yeniden inşa edildi.

Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak Avrupa'nın 50 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarıştığı ve dünyanın en büyük olimpik kış sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan EYOF için kentteki kış sporları tesislerinin eksikleri gideriliyor. Erzurum'un simgesi haline gelen Kiremitlik Tepe'deki atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmaları da tamamlandı. EYOF'a yetiştirilen ve Türkiye'de tek olan atlama kulelerinde 2,5 yıl aradan sonra yeniden atlayışlar yapıldı. Kayakla Atlama Kulelerinde Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalar arası Kupası'na katılan sporcular gökyüzünü renklendirdi.

EYOF 2017 Erzurum’a en fazla sporcuyla katılan ülkeler arasında yer alan Slovenya’nın kayakla atlama sporcularından Timi Zajc, Erzurum Atlama Kuleleri’nde düzenlenen FIS Kıta Kupa yarışları ile kendini EYOF 2017 için test etti.

Türkiye’ye ilk kez gelen Zajc Türkiye’yi ve Erzurum’u çok beğendiğini belirtti. Avrupa’nın birçok ülkesinde atlama fırsatı bulan genç sporcu, "Buradaki kayakla atlama kulelerini Avrupa ile kıyaslayacak olursak hemen hemen aynı. Tek fark burada rakımın biraz daha yüksek olması. Avrupa’da da atlıyoruz ama her şey neredeyse aynı ve gayet güzel" ifadelerini kullandı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumEYOFAtlama Kuleleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.