AK Parti’de İl Başkanı kim olacak sorusu cevabını buldu bulmasına ama meraklılar için daha bir sürü cevap bekleyen soru var.
Bu sorulardan birisi Mehmet Emin Öz’ün arkasında kimin olduğu ve 15 gün içerisinde oluşması beklenen yönetim listesinde milletvekillerinin bir etkisinin olup olmayacağı mevzusu!
Yavuz Kocaman, Murat Alpagut ve Hakan Karadabağ gibi güçlü destekleri olan adaylara rağmen Öz’de karar kılınması ister istemez yeni başkanın arkasındaki güçlü ismin kim olduğu merağını uyandırdı!
Bir türlü bir isimde netlik kurulamıyor.
İsim konusunda çeşitli rivayetler var.
Öyle ki, ‘eli güçlü’ olarak Erzurum’a gelecek olan çiçeği burnundaki İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün anlatımına bakılırsa yönetim listesi konusunda da tek yetkili kendisi.
Hatta yönetime alacağı kişilerin isimleri olmasa da özelliklerini dün verdiğimiz haberden dolayı artık Erzurum kamuoyu yakından biliyor.
Bu konuda özellikle Genel merkezden tam yetki aldığını söylüyor zaten yeni Başkan.
MİLLETVEKİLLER İSİM VERİRSE NE OLACAK?
Ama, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere Erzurum Milletvekilleri  Öz liste yaparken durup seyredecek mi?
Herhangi bir isim yönetime sokmayacaklar mı?
Herhangi bir müdahale karşısında Öz’ün tavrı ne olacak?
Bugüne kadar teamüller gösteriyor ki, vekiller illa ki yeni oluşturulan atama yoluyla da olsa yeni yönetimlerde kendilerine yakın isimlere de yer verdi ya de verdirdiler.
Böyle bir durum karşısında Mehmet Emin Öz’ün tavrı ne olacak?
Nihayetinde oluşturulacak olan yönetim o il başkanının çalışma ve yol arkadaşları olacak.
Öz’ün prensiplerine uymayan ama yazılması konusunda diretilen isimler olursa kriz çıkacak mı?
Bu konuda bir belirsizliğin olduğu aşikar.
Bu konuda ki kaygılar ve cevap bekleyen sorular için artık galiba en iyi ilaç zaman olacak!
TABANDAN GELMEMESİ SORUN OLUR MU?
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı iken sürpriz bir teklif üzerine önce emekli olan sonra da Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştükten sonra Erzurum İl Başkanı olarak atanan Mehmet Emin Öz ile ilgili partide genelde olumlu bir hava var. Büyükşehir Belediyesi’nde ien başarılı çalışmaları ile iz bırakan Öz ile ilgili tek-tük eleştiriler de yok değil. En büyük eleştiri de o’nun tabandan gelmemesi! Anayasa referandumu gibi çok önemli bir dönemde görev yapması beklenen Öz’ün tabandan gelmemesinden dolayı sıkıntı olabileceğine dikkat çeken bazı partililer, özellikle kamuoyunda tepki duyulan bazı isimlerin yönetime alınması halinde bu sorunların daha da artacağını, partide hizipleşmenin olabileceğine işaret ediyorlar.
YEŞİLYURT DA ÖZ’Ü KARŞILAMAYA GİDECEK!
Bu arada, çiçeği burnundaki İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün halen Ankara’da olduğu, İl Başkanları toplantısına katılacağı, Cumartesi günü de Erzurum’a geleceği öğrenildi.
Cumartesi günü geleceği bildirilen Mehmet Emin Öz için partililerin de hummalı bir hazırlığı olduğu bilgisini aldım.
1 Aralık tarihinde istifa eden AK Parti eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile dünkonuştum. Yeşilyurt, yeni başkanı Cumartesi günü çok sayıda partili arkadaşı ile birlikte kendisinin de karşılamaya gideceğini belirtti. Fatih Yeşilyurt, ‘’Öz’ün ismini duyduğunuzda ilk tepkiniz ne oldu?’’ şeklindeki soruma da ‘’Doğrusu kalender bir arkadaşımızdır, yakışır. Son derece başarılı bir şekilde bu görevi yapacağına inanıyorum. Ben de kendisine hayırlı olsun telefonu açtım ve her konuda yanında olacağımın sözünü verdim’’ cevabını verdi.
KADIN KOLLARINDA REVİZYON VAR MI?
Diğer taraftan, ‘yoğurt yiyişi farklı’ bir il Başkanı ile karşı karşıya kalan Erzurum’da AK Parti Kadın Kolları’nda bir değişime gidilecek mi sorusu da var cevap bekleyen sorular arasında. Hilal Demir’in başkanlığını yaptığı Kadın Kolları’nda Öz’ün bir revizyon talebi olacak mı, bu soru da muhtemel önümüzdeki günlerde cevabını bulacak.

Ayakta uyumayı öğrendim!
Gazeteci büyüğümüz, ağabeyimiz Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile yaptığım uçak yolculuğunda ona, şu kısa vekilliği döneminde yaşamında nelerin değiştiğini sordum. ‘’Hergeçen gün vekilliğin önemini biraz daha anlıyorum. Hatta bazen geçmişte vekillere bir çok konuda haksızlık ettiğimi de farkettim. Hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş. Günde en az 4 saat uyuyabiliyorsan şanslısın. Herşeyden önce ayakta uyumasını öğrendim.’’ dedi. Ara sıra da olsa bulduğu boş zamanlarında kitap okuduğunu ama sinemaya hiç gidemediğini söyleyen Aydemir, vekillik süresince özellikle AK Parti’de donanımlı çok sayıda vekille tanışmış olmasını kendisi için ‘kazanım’ olarak gördüğünü belirtti, birçoğundan çok şey öğrendiğini ve öğrenmeye de devam ettiğini anlattı..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.