Her seçim çekişmeli geçti, her seçim kendi dönemi için çok önemliydi. Bu sebeple 30 Mart seçimleri de farklı olmayacak, ne "en zor seçim", ne de partiler için "ölüm kalım meselesi" değil.

Elbette ki ülke genelindeki belediyelerin yarıdan fazlasını yöneten iktidar (AK Parti) bu belediye başkanlıklarını kaybetmek istemeyecek hatta becerebilirse yenilerini kazanmaya çalışacak.

Keza muhalefet de aynı amaç peşinde. O da istiyor ki, 16 yıldan beri kesintisiz olarak hem yerel hem de merkezi hükümette iktidar olan AK Parti, seçim yenilgisi tatsın.

Tadar mı, tatmaz mı?

Bugünden bu soruya "evet" demek de ön yargı olur, "hayır" demek de...

Bugünden bakarak gördüğümüz şudur: Türk halkı 16 yıldan beri iktidarda tuttuğu AK Parti'ye dair bir kırmızı kart göstermeyeceğidir.

Peki kırmızı olmasa bile sarı kart da mı gösterilmez?

İşte bu soruya, "kırmızı kart gösterilmez" dediğimiz kadar kolay, "sarı kart da gösterilmez" diyemiyoruz.

Baksanıza başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde iktidara karşı bir eleştiri, bir itiraz var.

Her ne kadar bu eleştiri ve itirazları geçmiş seçimlerde de görmüş, buna rağmen seçim sonucunun AK Parti lehine neticelendiğine tanıklık etmiş idiysek de, yine de peşin konuşmamak gerekir.

AK Parti'nin bu ülke için yaptıkları, yapmaya çalıştıkları ve hayalleri ortada... Tabii ki bir de yanlış ve hatalı yaptığı işler var, onlar da ortada...

Her dönem itidalli olmayı kendine adet haline getiren insanımız, ne pireye kızıp yorgan yakar, ne de uysal bir koyun gibi boynunu kasabın bıçağına uzatır.

Bizim insanımız, muhasebe ve muhakeme yapma istidadına sahiptir.

Şu anda Türkiye'de iki görüş en çok dillendiriliyor:

Birincisi, AK Parti bu seçimde de silip süpürecek!

İkincisi ise, AK Parti 30 Mart'ta yerle bir olacak!

Peki bu işin ortası yok mu, niye iki marjinal görüş hakim?

Var elbette ki, bir üçüncü hatta dördüncü görüş de var.

Ve ben size bir şey diyeyim mi, görün bakın seçimin sonucunu, bu ilk iki görüş yerine, o üçüncü ve dördüncü görüşte olanlar yani diğerleri kadar şamata koparmayanlar belirleyecek.

Tecrübeyle sabittir ki her seçimde böyle oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.