YSK açıkladı: Tekman’da mazbatayı o alacak

Tekman'da başkanlık mazbatası AK Parti'li adaya verilecek

admin
admin
11 Nisan 2019 Perşembe 20:38
YSK açıkladı: Tekman’da mazbatayı o alacak

Erzurum'un Tekman ilçesinde belediye başkanı seçilen ve yapılan incelemesinde KHK ile meslekten ihraç edildiği belirlenen HDP adayı Müzahit Karakuş'un yerine mazbata, AK Parti adayı Mustafa Ergin'e verilecek

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildikten sonra Erzurum'un Tekman ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı seçilen HDP adayı eski öğretmen Müzahit Karakuş'un yerine mazbatanın AK Parti adayı Mustafa Ergin'e verileceği bildirildi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün, HDP adayı Müzahit Karakuş'un 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Tekman ilçesinde belediye başkanı seçilmesi sonrası YSK Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne itirazda bulundu.

Karakuş'un Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılındaki eylemlere katıldığı gerekçesiyle KHK ile meslekten ihraç edildiği bilgisi paylaşılan dilekçeyi değerlendiren YSK, aldığı kararla söz konusu adaya mazbata verilmemesini kararlaştırdı.

YSK, mazbatanın seçimlerde en yüksek ikinci oyu alan AK Parti adayı Mustafa Ergin'e verilmesine karar verdi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AA muhabirine, YSK'nın buna benzer kararları daha önce aldığını ve bu doğrultuda deliller göstererek yaptıkları itirazın kabul edildiğini belirtti.

Özellikle güney ilçelerinde vatandaşlarımızın AK Parti'ye büyük teveccühü olduğuna dikkati çeken Öz, "Yapmış olduğumuz ilk itiraz sonucunda aradaki 217 oy vardı. HDP adayının kendisinin yanı sıra ailesinden de terör örgütü ile iltisaklı olanlar var. İnsanlara da bunun baskısıyla gitmişler. İnsanlar bu baskıyı önemsemeyerek AK Parti'ye oy verdi." dedi.

Yerel seçimler sonrasında AK Parti'nin tüm sandıkların, HDP'nin ise geçersiz oyların tekrar sayılması amacıyla İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazın kurul tarafından kabul edilmesiyle oylar yeniden sayılmış, HDP adayı Müzahit Karakuş 5187 oy alarak Tekman Belediye Başkanı seçilmişti.

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2019 06:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.