YILMAZ’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

18 Mart 2015 Çarşamba 12:22
YILMAZ’DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; "Bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü, Çanakkale şehitlerini minnetle yâd ediyor ve hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Onlarla beraber tarih boyunca vatanları, milletleri ve bayrakları için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır. Mehmet Akif'in ifadesiyle, Bedr´in aslanları kadar. Çanakkale zaferi, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Anadolu'nun Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı kutsal bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğinin en büyük delili ve en şanlı nişanesi olarak tarihe geçmiş bir gurur kaynağıdır. Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına siper olmuş ve 'Çanakkale geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmiştir. Yan yana, omuz omuza düşman süngüsüne koşarak göğüslerini vatanlarına siper eden, Türkü, Kürdü, Çerkezi, lazı ile aynı ruh, aynı inanç ile birlik olmayı her zaman başarabilmiş bir neslin amansız mücadelesidir. Kilitbayır Kalesi'nde Anafartalar'da ve Conk Bayırı'nda destan yazan o kahramanlarımızın tüm dünyaya özgürlük uğruna, bağımsızlık uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna verilecek mücadelenin kutsallığını anlattığı gerçeğidir.

Çanakkale zaferi göstermiştir ki; "yaradılanı severim yaradandan ötürü" düşüncesine haiz bir milletin, vatan toprağını savunurken amansızca saldıran düşman askerine karşı bile insanlığa, insana verdiği değeri tüm dünyaya gösterebilmiştir. Çanakkale'de düşmanla dostluklar kurabilmiş, düşmana yardım eli uzatabilmiş, yaralı bir Anzac askerini kucaklayabilmiş bir Mehmetçiğin inancını, yüreğini gözler önüne sermiştir. Tüm bu yaşananlarda, bu savaşın tarihte bir centilmenler savaşı olarak anılmasını sağlamıştır. Tarihin tozlu sayfalarında hak ettiği kutsal yeri gururla, onurla almayı başarabilmiştir.

Çanakkale mücadelesi üzerinden tam bir asır geçmesine rağmen, Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi gönüllerimizde gururla taşıyacak, yeni nesillere ecdadımızın kutsal bir mirası olarak bırakacağız. Bu miras, bu ülke toprakları üzerinde yaşayan her kökten, dilden, inanıştan herkesi, bir arada tutan, bizi biz yapan, bir yapan, mayamızdır, özümüzdür. Milletimizin vatanına, bayrağına, dinine duyduğu aşk ve sadakati, şehitlerimizin aziz hatırasıyla birlikte bu topraklarda yaşatmaya devam edecek, milletimizin göğsünde yaktıkları özgürlük ve bağımsızlık ateşini sonsuza kadar devam ettireceğiz. Çanakkale savaşları sırasında büyük kahramanlıklar gösteren, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Cenabı Allahtan bir kez daha rahmet diliyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 18.03.2015 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.