YEŞİLYURT: BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN ADI, BAYRAM

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Eylül 2015 Çarşamba 10:30
YEŞİLYURT: BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN ADI, BAYRAM
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yeşilyurt, mesajında, “İslam âlemi olarak içinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevincini yaşıyoruz, Rabbimize ne kadar şükretsek azdır” dedi.
Yeşilyurt mesajında; Hazreti İbrahim ve oğlu İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını sağlarken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Ayrıca Bu İbadetin en kalbi yeri, kurban edilen hayvanın etinin veya kanının değil, Allah’a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin O’nun katına ulaşacağını bilerek yerine getirmemizdir” ifadelerine yer verdi.
“BAYRAMLAR, BİRLİK BERABERLİK DUYGULARINI PEKİŞTİRİR”
Dünya’nın her yerinde bütün Müslümanların Kurban Bayramı dolayısıyla birbirlerini tebrik edeceklerini ve kucaklaşacaklarını hatırlatan Başkan Fatih Yeşilyurt  “Ancak bu bayram vesilesiyle darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi asla unutmamalıyız, dedi. Geçmişi hatırlama, birbirini tanıma, kendimizi bilme, yardımlaşma ve dayanışma, bu bayram vesilesiyle nail olduğumuz ilâhî lütuflar olacaktır. Onların yürek yakan durumlarına çareler üretmek, mazlumiyetlerini ortadan kaldırmak ve tekrar özgürlüklerine kavuşmaları için cehd göstermek Müslümanlar olarak hepimizin boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere, Hemşerilerimin, Teşkilat mensubu kardeşlerimin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim”  ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 23.09.2015 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.