Yeniden Refah’tan başkanlara istifa tepkisi

Oltu ve Tortum Belediye Başkanlarının partilerinden istifalarının yankıları sürüyor. İstifalarla ilgili değerlendirme bu kez farklı bir siyasi partiden geldi.

admin
admin
29 Temmuz 2020 Çarşamba 06:54
Yeniden Refah’tan başkanlara istifa tepkisi

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Nejdet Aydın, Büyük Birlik Partisi’nden seçimi kazandıktan sonra istifalarını sunan Oltu ve Tortum Belediye Başkanlarına yüklendi.

Nejdet Aydın, "İlçe halklarının Büyük Birlik Partisi çatısı altında seçerek koltuğu emanet ettiği İlçe Belediye Başkanları, vatandaşların emanetine sahip çıkamamış ve hayali olarak uydurdukları bahaneler ile iktidarın dümenine girmişlerdir.” dedi.

“Oturduğunuz koltuklar vatandaşın Büyük Birlik Partisi’nin yanı sıra size olan güvenin eseriydi" diyen Başkan Aydın, her iki belediye başkanının da vatandaşların güvenini suistimal ettiklerini dile getirdi.

Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İktidarın bahane üretme ve yorgunluğundan kaynaklanan sorunların yanı sıra dayatma adaylarına gösterilen tepki neticesinde, özellikle Oltu, Tortum ve Olur ilçelerinde, vatandaşlar tercihini farklı siyasi hareketlerden ve bağımsız adaylardan yana kullanarak koltukları yeni sahiplerine teslim etmişlerdir. Daha önce Olur ilçesinde bağımsız bir şekilde seçimi kazanan Belediye Başkanının daha sonra AK Parti’ye geçişine şahit olmuş ve bağımsız olarak kazanması münasebeti ile tepki göstermemiştik. Ancak bugün, seçildikleri parti mecliste temsil edilen bir siyasi hareket mensuplarının hangi siyasi kurallar gereği parti değişikliğine gitmiş olduklarını anlayabilmiş değiliz. Bu değişim vatandaşın seçimine yapılan haksızlık ve saygısızlıktan başka ne anlama gelir. Geleceğe dair siyasi planları için seçildikleri partiyi terk etmemenin mevcut başkanlara bir şey kazandırmayacağı ve hatta çok şey kaybettireceğini bir sonraki yerel seçim sonuçları gösterecektir. Bu aziz milletin, sandıklar yeniden kurulduğunda emanetine sahip çıkmayan herkese gerekli cevabı vereceğinden şüphemiz yoktur.”

Editör

Son Güncelleme: 29.07.2020 06:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.