VEKİLLİK İÇİN KİMSEYE VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslar için gittiği Macaristan'dan dönüşünde uçakta gazetelerin Ankara Temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

26 Şubat 2015 Perşembe 07:36
VEKİLLİK İÇİN KİMSEYE VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK
Başbakan Davutoğlu, Vekil adaylarında tercih sebebi 'ehliyet, liyakat.' 1- Teşkilattan güçlü bir damarın Meclis'te temsili. 2- Devlet tecrübesini siyasete taşıyacak bir damarın temsili. 3- Varlıkları ile genel temsili güçlendirecek isimlerin bulunması. 4- Geçmiş döneme göre daha fazla kadın temsili ve gençler. Kimseye verilmiş sözümüz yok dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslar için gittiği Macaristan'dan dönüşünde uçakta gazetelerin Ankara Temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu. Şah Fırat Operasyonu'nun perde arkasını anlatan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e sahip çıktı. Sandıktan korkan muhalefetin iç güvenlik paketi bahanesiyle kriz çıkarmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, yargının Gülen'le ilgili kararını "İllegal işlerin ortaya çıkması" olarak niteledi. AK Parti'deki vekillik için 4 şart açıklayan Davutoğlu şu mesajları verdi:
OPERASYONUN 4 GEREKÇESİ:
1- Tarihi mirasa sahip çıkmak. 2- Askerlerimizin ateş çemberi içinde kalmasını önlemek 3- Uluslararası hukuku korumak. 4- Türkiye'nin provokasyonla Suriye'deki çatışma ortamının içine çekilmesine engel olmak.
MEYDAN OKUYANA MÜDAHALE EDİLİR:
Orası artık bizim toprağımız. Buna İngilizcesi ile kimse 'Challange' edemez, yani meydan okuyamaz. Burası Türk toprağıdır. Süleyman Şah'ın mezarı neredeyse bizim toprağımız orasıdır. Birisi meydan okuyorsa gelsin oraya dokunsun bakalım, anında müdahale edilir. Şartlar gelişirse Caber Kalesi'ndeki orijinal yerine yakın bir yere götürmeyi de düşünebiliriz.
PYD YARDIM ETTİ Mİ?:
Müdahale başladığı anda sivil kayıp olmasın diye taraflara bildirildi. Koalisyon güçlerini de haber ettik. Çünkü riskli bir coğrafyada yürüyorsunuz.
ŞAH FIRAT'IN PERDE ARKASI:
2014 Ekim ayından itibaren bu konu spesifik konuşuldu. Genelkurmay, askeri zaruretler üzerine talepte bulundu. Cumhurbaşkanımızla istişare ettik. 1 ay önce Başbakan olarak Genelkurmay'a harekat için yazılı direktif verdim. Birileri provokasyon ya da kaos ortamı yaratarak hükümete zarar verme hesabındaydı. Bu hesabı bozduk.
BAHÇELİ'YE SERT CEVAP:
Bahçeli, onurlu ve vakur şekilde vazifesini mükemmelen yapmış Genelkurmay Başkanı'na dil uzatacağına, HDP ile hangi işbirliği içine girdiğinin hesabını versin. Bu maliyet ve utanç yeter. Bunu meydanlarda gümbür gümbür anlatacağız.
ÖZEL'İN AÇIKLAMASI:
Ben toplantıdaydım. Sonra kendisini aradım. Açıklamasını yolladılar. Vakur, kendini anlatan bir açıklama. Genelkurmay Başkanımıza biz, 'gerekeni söyleyeceğiz' dedim. Gayet memnundu. Emrimizdeki bürokratlara kimsenin laf etmesine izin vermeyiz.
VEKİL KRİTERLERİ:
Vekil adaylarında tercih sebebi 'ehliyet, liyakat.' 1- Teşkilattan güçlü bir damarın Meclis'te temsili. 2- Devlet tecrübesini siyasete taşıyacak bir damarın temsili. 3- Varlıkları ile genel temsili güçlendirecek isimlerin bulunması. 4- Geçmiş döneme göre daha fazla kadın temsili ve gençler. Kimseye verilmiş sözümüz yok.
ŞÜKÜR NAMAZI KILDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, cumartesiyi pazara bağlayan gece gerçekleşen Şah Fırat Operasyonu'nun başarıyla sonuçlanmasının ardından şükür namazı kıldı. Davutoğlu, saat 06.03'te ilk kol askeri birliğin sınırdan Türkiye'ye girmesiyle birlikte Genelkurmay Harekat Merkezi'nden çıkarak yan odaya geçti ve orada 2 rekat şükür namazı kıldı. 

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2015 07:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.