TÜRKİYE O'NU UNUTMAYACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmesinin ardından kabinede yapılan revizyonda görevden alınan 4 bakandan biri Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu.

25 Ocak 2013 Cuma 09:12
TÜRKİYE O'NU UNUTMAYACAK
"KARARA SAYGI DUYUYORUM"
Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu getirildi. Akdağ, kararı Budapeşte'deyken öğrendi. Akdağ, kabine değişikiliğiyle ilgili "Karara saygı duyuyorum" yorumunda bulundu.
AK PARTİ'Yİ BAŞARIYA ULAŞTIRAN İSİMLERDEN BİRİ
Akdağ, bu ülkenin gelmiş geçmiş en başarılı Sağlık Bakanı'ydı. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakan olan Recep Akdağ için AK Parti'yi başarıya götüren en önemli isimlerden olduğu yorumu yapılıyordu. AK Parti hükümetleri döneminde 11 yıldır görev yeri değişmeden çalışan iki bakandan biri olan Akdağ, geçtiğimiz günlerde "İnsan ölene kadar sağlık bakanı kalmaz" açıklamasını yapmıştı.
BAŞBAKAN'DAN BİLE ESKİYDİ
Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğinden beri Sağlık Bakanlığı'nı yürütüyordu. Akdağ, ilk olarak Abdullah Gül'ün kurduğu 58'inci Hükümet'te göreve gelmişti. Tayyip Erdoğan, Başbakanlık görevini devralınca kurduğu hükümette aynı görevde kaldı. Akdağ, görev süresi boyunca "Yürüttüğü projeler ve sağlık alanında yaptığı köklü değişikliklerle AK Parti'ye oy kazandıran bakanlardan" yorumu yapılıyordu
YAPTIĞI DEVRİMLER
Akdağ, SSK'nın yerine SGK'yı kurup hastaneleri birleştirmesi ve ilaç alımda sigortalılara getirdiği kolaylıklar ve sigara yasağındaki rolü ile öne çıktı. Aile hekimliği sistemiyle alkış topladı. Görevde olduğu dönemde özellikle tam gün yasası ile doktorlar ve Tabib Odaları ile karşı karşıya geldi. Sağlıkta ortaya çıkan skandallara yaptığı müdahalelerle beğeni toplasa da önceki yıl Batman'da görme engelli bir çalışan ile aralarında geçen diyalog tepkilere neden oldu. Akdağ, kürtaj konusunda yaptığı açıklamalarla özellikle kadın ların ve feminist örgütlerin tepkisini çekmişti. Akdağ'ın görevden alınmasının ardından en uzun süre görevde kalan bakan unvanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da kaldı.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2013 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.