TÜRETKEN’DEN 12 MART KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Ak Parti Aday Adayı Prof. Dr. Bahattin Türetken 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 94.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12 Mart 2015 Perşembe 07:32
TÜRETKEN’DEN 12 MART KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI
Ak Parti Aday Adayı Prof. Dr. Bahattin Türetken 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 94.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Ak Parti Aday Adayı Prof. Dr. Bahattin Türetken Mart ayının, Erzurum ve Türk Tarihi açısından çok önemli olduğunu, Çanakkale Destanı, Erzurum’un Kurtuluşu ve bağımsızlığımızın destanı İstiklal Marşı’nın kabulünün bu ay içerisinde gerçekleştiğine dikkat çekerek Mart ayının tarihi kırılmaların ayı olduğunu dile getirdi.

“12 Mart 1918 tarihi sadece Erzurum için değil Türkiye için dönüm noktalarından birisidir. Her yandan işgale uğrayan Anadolu’da Erzurum’un kurtuluşu tarihi milattır ve bu kurtuluş ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olmuştur.
 
Bu sene Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutlamaktayız. Düzenlenen törenlerin, kutlamaların; yetişen yeni nesillere bu toprakların nasıl kurtarıldığını anlatmak, onların milli ve manevi şuurlarını açık tutmak anlamında oldukça önemlidir.
Tarihten önemli dersler çıkaran Erzurum’umuz gittikçe bütün olan dünyada hak ettiği yeri alma noktasında önemli adımlar atmıştır. Erzurum, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent olmaya doğru yol alırken bu kurtuluş günlerini vesile kılarak yepyeni bir hamleden de bahsetmek bunu hayata geçirmek için çalışmalar yapmalıyız.. Erzurum’un ekonomik olarak kurtarılması için yürütülen çalışmalara; teknoloji hamlesini de eklemenin zamanı gelmiştir.
 
Çanakkale’den Aziziye kadar, bütün bir kurtuluşun destanı olan İstiklal Marşı’nın kabulü de yine bu ay içerisinde TBMM’de gerçekleşmiştir. Tarihin her yılına bir mühür, her gününe bir zafer katmasını bilen bu aziz milletin bir ferdi olarak; tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyorum. “

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2015 07:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.