TÜRETKEN: ERZURUM’UN KALKINMASI DOĞU’NUN KALKINMASIDIR

25.Dönem AK Parti milletvekili aday adayı ve TÜBİTAK Başuzmanı Prof. Dr. Bahattin Türetken Erzurum için büyük hedefleri olduğunu, herkesin hedeflerini büyük tutması gerektiğini söyleyerek görüşlerini dile getirdi.

05 Mart 2015 Perşembe 07:49
TÜRETKEN: ERZURUM’UN KALKINMASI DOĞU’NUN KALKINMASIDIR
Prof. Dr. Bahattin Türetken şunları söyledi “Ben Erzurum’un yetiştirdiği birisiyim. Bizi bu seviyeye getiren Erzurum’dur. Milletvekilliği için yola çıkarken; Erzurum’un özel oluşunu, ne kadar önemli olduğuna dikkate aldık. Çünkü Erzurum Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir. Eğer Erzurum’u kalkındırırsak Doğu kalkınır. Doğu kalkınırsa göç durur, insanımız yerinde istihdam edilecek projelerle ancak burada durur. Bütün emeğimi, birikimimi bunun için kullanmak istiyorum.
Tanıtım gezilerinde olsun, birebir yaptığımız görüşmelerde olsun şunu gördüm; Erzurum kendi çocuğuna sahip çıktı. Türetken ismine sahip çıktı. İnşallah bu sahipliği yapılacak çalışmalardan da kendimizi ifade etmiş biri olup, milletvekili adayı olarak TBMM’ye taşımak istiyorum.
Ben, farklı bir şey söylüyorum. Erzurum’un kalkınmasında mevcut devam eden başlıklara yeni bir başlık ekledik. Çünkü 100 büyük hedefe olan, Yeni Türkiye rotasına girmiş olan ülkemizde Erzurum teknoloji orta ve yüksek teknolojide Avrasya’nı üretim üssü olması gerekiyor. Yoksa ilçelerimize; köprü, okul, yol yapmak değil derdimiz. Bunlar olmasın anlamında söylemiyorum; zaten bunlar yapılıyor. Ufkuna orta ve ileri teknoloji olacak bir Erzurum önce Türkiye’de sonra Dünya’da marka şehir olacaktır.
Şunu da demiyorum; Erzurum’a otomobil fabrikası kuralım; bu doğru bir şey değil; ama otomobilde kullanılan binlerce sanayi ürünü için adım atmalıyız. Erzurum buna iklim olarak da, insan gücü olarak da uygun.
Maliyetler nasıl aşağı çekilir, üretim basamakları nelerdir; bunlar benim uzmanlık alanım. Eğer bunu Erzurum’a kazandırırsak, sadece ürünleri üretmekle kalmayıp, sosyal alandaki hamleleri de tetiklemiş olacağız. Mesela bunlar için eğitim gerekecek; her ilçede Meslek Yüksek Okulları açılacak, Erzurum Teknik Üniversitemizden mezun olacak gençler bu şehirde iş imkânı bulacak.

Şuna benzetiyorum; bir kartopu yapar ve yukarıdan bırakırsınız, o kartopu kendiliğinden büyür. Gerisi kendiliğinden gelecektir. STK ziyaretlerinde sadece yapmak istediklerimi ve kendi alanımla ilgili olanları paylaştım. Elbette aday gösterilmemiz ve seçilmemiz halinde diğer arkadaşlarımızla birlikte daha kolektif bir akılla Erzurum sevdamızı, aşkımızı kalkınmaya harcayacağız.
Önümüzdeki günlerde mülakat için Ak Partimizin görevlendireceği heyetlerin karşısına çıkacağız. Onlara da bunları anlatacağız. İnşallah başımızdaki liderimiz Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Bilge Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile kutlu şehir Erzurum’u “Yeni Türkiye Güçlü Gelecek”e taşıyacağız.” 

Editör

Son Güncelleme: 05.03.2015 07:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.