TUNCER AKTAŞ’TAN KONGRE AÇIKLAMASI

Haftasonu yapılan CHP Erzurum İl Konresi’nde sürpriz bir gelişme yaşandı.

admin
admin
20 Aralık 2015 Pazar 23:18
TUNCER AKTAŞ’TAN KONGRE AÇIKLAMASI
Haftasonu yapılan CHP Erzurum İl Konresi’nde sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce sağlık problemleri nedeniyle il başkanılğına aday olmayacağını açıklayan Tuncer Aktaş, şehir dışında olmasına rağmen parti delegeleri tarafından toplanan imzalarla İl Başkanlığına aday gösterildi.
Aday olmayan ve konre günü sağlık kontrolleri için il dışında bulunan Aktaş, delegeler tarafından aday gösterildiği kongrede rakibi Tacettin Kızıloğlu’na zor anlar yaşattı ve konreyi sadece 13 oyla kaybetti.
Tuncer Aktaş kongre ile ilgili yaptığı açıklamada, CHP Erzurum İl Kongresi’nin önemli sonuçlar ortaya koyduğunu ifade etti.  Aktaş, şunları söyledi: “Kongre delegeleri ve parti örgütü şahsım adına bir çalışma gerçekleştirmiş ve kongenin gerçekleştirildiği gün şehir dışında olmama rağmen İl Başkan Adayı olmam için gerekli imzayı toplamıştır. 18 Aralık Cuma günü sağlık kontrollerim sebebi ile Ankara'ya gittiğim için kongremize katılım sağlayamamış bulunmaktayım. Daha önce de belirttiğim üzere sağlık problemlerim öncelikli olmak üzere çeşitli sebeplerle aday olmadığım CHP İl Başkanlığı görevi için kongre günü parti tabanı kendi iradem dışında bir çaba ile adıma imza toplayarak kongrede aday olmamı sağlamıştır. Kongreye son anda yazılı bir metin aracılığı ile hitap ettiğim gibi kalbim ve duygularım her zaman CHP'liler ile beraberdir. Kongreden çıkan sonuç göstermektedir ki, parti tabanı önemli bir arayış içersindedir. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelerek çıkar pastasından bir pay almaya çalışanlara rağmen bir duruş sergilenmiştir. CHP'li olmaya çalışan ancak sırıtan, yerel yönetimlerdeki sorumlulukları haricinde siyasi kaygılarla hareket edenler, Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde siyaset baronluğu peşinde koşarak Erzurum'dan güç devşirmeye çalışanlar bir araya gelmiştir. Kesin olan bir şey vardır. Siyasi emellerini dayatmaya çalışanlar önemli bir ders almışlardır. Kongre salonunda bulunmayan bir kişi etrafında bütünleşmenin sebebi bellidir. Temiz Siyaset İhtiyacı. Kongre sonuçları bu hal ve şartlarda sorgulanması gereken ve meşruiyeti sorgulanır konumdadır. Aday olmayacağımı ilan ettiğim bir kongrede diğer adayların delegenin yaklaşık olarak yarısını ikna edememeleri ve adeta protesto niteliğinde şahsımı aday göstermeleri düşündürücüdür. Kongreden çıkan sonucu herkesin dikkatle incelenmesini umuyor, CHP tabanına hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyorum.”  
Öte yandan CHP İl Kongresi’nde 46 delegenin oyunu alan Tacettin Kızıloğlu CHP’nin yeniden il başkanı olurken, delegelerin aday gösterdiği Tuncer Aktaş 33 oy aldı.

Editör

Son Güncelleme: 21.12.2015 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.