TBMM’NİN 26. BAŞKANI İSMET YILMAZ OLDU

Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü tur oylamasında AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz ve CHP’nin adayı Deniz Baykal yarıştı.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:07
TBMM’NİN 26. BAŞKANI İSMET YILMAZ OLDU
Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü tur oylamasında AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz ve CHP’nin adayı Deniz Baykal yarıştı. Oyların çoğunluğunu alan İsmet Yılmaz TBMM’nin 26. Başkanı oldu. TBMM’nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz oldu PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turunda AK Parti’nin Adayı İsmet Yılmaz 258 oy CHP’nin adayı Deniz Baykal 182 oy aldı. Bu sonuçlara göre en çok oyu alan AK Parti’nin Adayı İsmet TBMM’nin 26. Başkanı oldu.
MHP vekilleri adayı son tura kalmadığı için geçersiz oy kullandı.

ÜÇÜNCÜ TUR

Üçüncü turunda 548 milletvekili oy kullandı. Üçüncü tur sonuçlarına göre İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 aldı. 2 oy boş kullanıldı, geçersiz oy ise yok. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlık yarışını kaybetti.

İLK İKİ TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMIŞTI

AK Parti Adayı İsmet Yılmaz, CHP Adayı Deniz Baykal, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yarıştığı seçimde, ilk iki turda adaylardan hiç biri üye tam sayısının üçte ikisine tekabül eden 367 oya ulaşamadı. Böylece başkanlık seçimi bugünkü üçüncü ve gerekirse dördüncü tura kaldı.

İLK TUR

İlk turda İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 125 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 545 vekilin katıldığı oylamada 2 oy da boş çıktı.

İKİNCİ TUR

İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 128 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.  

İSMET YILMAZ KİMDİR?
1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Makina bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır. 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atanmıştır. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

Editör

Son Güncelleme: 02.07.2015 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.