TANRIKULU’NDAN BAŞBAKAN’A 2011 SORULARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum’da ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan 965 milyon liralık soruşturmanın akibetini TBMM’nin gündemine getirdi.

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:37
TANRIKULU’NDAN BAŞBAKAN’A 2011 SORULARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum’da ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan 965 milyon liralık soruşturmanın akibetini TBMM’nin gündemine getirdi. Tanrıkulu, Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin ihalelerinin de arasında bulunduğu ve maliyeti toplam 965 milyon Türk Lirası olan ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığını hatırlatarak, bu soruşturmayla ilgili sorularının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle ;

“Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin ihalelerinin de arasında bulunduğu ve maliyeti toplam 965 milyon Türk Lirası olan ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bilinmektedir.

Yukarıda anlatılanlara ek olarak basında yer aldığı üzere, anılan organizasyon için yapılan ve 10 milyon Türk Lirası’na yapıldığı belirtilen suni kar göletinin taban yalıtımının yapılmaması sebebiyle su tutmadığı iddia edilmektedir. Aralık 2010 yılında Erzurum Valisi tarafından da suni göletin dolmadığı ve gerekirse şebeke suyuyla takviye yapılacağı yönünde beyanlarda bulunulmuş ve nihayetinde halen suni gölet yalıtım bulunmaması sebebiyle dolmamaktadır.

Bu bağlamda,

1.Toplam maliyeti 965 milyon Türk Lirası olan ve devletin büyük bir zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonuçlanmış mıdır? Soruşturma neticesinde kimler hakkında ne tür işlemler gerçekleştirilmiştir?

2.Suni kar göletinin taban yalıtımının yapılmadığı ve bu durumun şartnamede bulunmadığı iddiaları doğru mudur?

3.Suni kar göletinin yüklü maliyetine rağmen işlevini yerine getirmemesi nedeniyle şartnameyi hazırlayan veya şartnamede var ise yüklenici hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

4.Suni kar göletindeki ağır eksiklik nedeniyle oluşan devlet zararı ne şekilde giderilecektir?

 

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 09:51
Anahtar Kelimeler:
Sezgin Tanrıkulu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.