Sevimli Mesajlar!

Sevimli Mesajlar!

admin
admin
09 Aralık 2018 Pazar 00:16
Sevimli Mesajlar!

Vedat REFAYELİ

Çekildiği açıklanan ama henüz resmen ilan edilmeyen MHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli ile görüştüm, kafamdaki bütün deli soruları sordum. ‘’Aday olmamamın önemi yok. Nihayetinde sevdiğim işimin başına dönerim, sıkıntı yok’’diyen Sevimli, başka bir partiden ne de bağımsız olarak adaylığı ‘asla’ düşünmediğinin altını çizdi!

En son adayken telefonla arayıp hayırlı olsun dileğinde bulunduğum Serdar Sevimli hocam ile uzun bir zaman sonra randevulaştığım buluştuğumuz yere giderken herkes gibi ben de merak ediyordum. Adaylıktan çekildiği doğru muydu, değil miydi? Çekildiyse bağımsız veya başka bir partiden adaylığı sözkonusu muydu? Az sonra o deli soruları bizatihi kendisine soracaktım ve cevabını da alacağım için açıkçası az biraz da heyecanlıydım.

Ortak bir arkadaşımızın işyerindeki ofisinde biraraya geldiğimiz Serdar hocayla 2 saati aşkın bir görüşmem oldu. Karşımda morali bozulmuş, hayal kırıklığına uğramış panikteki bir adamın aksine sakin, sabırlı ve de her zamanki gibi neşeli, esprili bir adam buldum. Bir kere çekilmiş olduğu çok intibasına kapılmadım, sanki yine de adaylığı devam ediyormuş gibi bir hava edindim. Mağdur havasının esamisi okunmuyor. Bunu niye öyle düşünüyorum, henüz AK Parti ile MHP arasında ittifak konusunda tam bir mutabakatın sağlanmamış olmasına bağladım. Bu durumda ben şahsen ne çekildiğini söylerim, ne de çekilmediğini. Dün PUSULA’da yer verdiğimiz karikatürdeki gibi. Sevimli, Sekmen’in ikindi gölgesi gibi. Henüz o gölge kalkmış görünmüyor.

Ama şurası kesin ki MHP genel merkezi ne derse Sevimli onu yapacak ve bu konuda en küçük bir aykırı hareketinin olması mümkün değil. Bağımsız veya İYİ Parti’den filan aday olması da mümkün değil. Bunu özellikle üstüne basa basa vurguluyor ki o konuda gelecek tekliflere kesinlikle kapıları kapatmış bulunuyor. Kendisinin MHP’li olduğunu ve kati surette duruşunu bozmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Sevimli, nasibe inanıyor ve kimsenin kendisinden aksi bir hareket beklememesi gerektiğinin altını çizdi.

Resmi adaylığı sürecini de konuştuk Serdar Sevimli ile. Siyaset yapmanın doktorluktan daha zor olduğuna işaret etti ve ‘’Hastane işi siyasetten daha kolaymış. Aday edilmemem benim için dünyanın sonu olmayacak, zira yine en sevdiğim işe, hastaneme döneceğim. Kaldı ki belediye başkanı olmam halinde yapacağım işler gibi hastanede de daha yapacak çok işim var. Sıkıntı yok’’ diye konuşuyor.

Aday olmaması durumunda da partisinin belirleyeceği stratejiye göre hareket edeceğini de anlatan Sevimli, ‘’Doğrusu hastanede de işim çok yoğun. Öyle seçim propaganda çalışmalarına katılacak zamanım olmaz. Ben zaten hastanede çalışırken zaten çocuklarımı zor görüyorum. Mehmet Sekmen ile aynı karede olacağımı sanmam. O açıdan Sekmen de artık beni hoşgörsün’’ diye de kestirip attı.

Kendisinin herhangi bir pazarlık içinde de olmayacağını vurgulayan Serdar Sevimli, ‘’Diyelim ki MHP’ye bir jest yapıldı, mesela Yakutiye veya Palandöken Belediye Başkan adaylığı teklif edildi. Kaldı ki ittifakın doğasında olası şeyler bunlar. Kabul etmez misiniz?’’ diye herkesin de gördüğünde sorabileceği o soruyu da sorduğumda, ‘’Asla. Zaten ben Büyükşehir adaylığı için ismi geçen biriyim, öyle bir teklifle de gelinmesi hiç ama hiç şık olmaz’’ karşılığını verdi.

Adaylık sürecinde de zaman zaman hastaneye gidip takipli hastalarına baktığını da söyleyen Sevimli, kendisini tanıyanların bildiği gibi işine aşık biri olduğunu, genelde de az uyuduğunu anlattı. Özellikle Natıonal Geographic kanalının iyi bir izleyicisi olduğunu da vurgulayan Sevimli, belgesel kanallara ayrı bir ilgisinin olduğunu belirtti.

Adaylığının ilan edilmesinden sonra inanılmaz bir telefon trafiğine rastladığına dikkat çeken Serdar Sevimli, bu açıdan her gelen telefon yüzünden kayıtlı telefonların kendiliğinden silindiğini, aradıklarında çoğu arkadaşına mahçup olduğunu anlattı. Sosyal medya hesabını da dondurduğunu anlatan hoca, bir çok arkadaşına yoğunluğundan geri dönemediğinden dolayı da üzgün olduğunu kaydetti. Özellikle güney ilçelerden kendisine çok tebrik telefonu geldiğine de işaret eden Sevimli, ‘’O süreçte Sekmen hiç aradı mı?’’sorusuna ‘’Hayır’’ karşılığını verdi.

Artık bir siyasi figür olarak karşımıza çıkan ve hep olacak olan Serdar Sevimli, ‘’Aday olsanız, kazansanız, BB Erzurumspor için ne düşünürdünüz?’’ diye de hoppadana bir soru da sordum. Cevabı kısa ve net oldu: Bir kere hedef takımı ligde tutmadan daha fazlası olurdu!

Buluştuğumuzda gripti Serdar hoca, evden gelmişti. Görüşme sonrasında vedalaşırken gribini bana bulaştırdı. Ben bir yandan bu yazıyı yazarken bir yandan da koca karı ilaçlarıyla filan bu gribi atlatmaya çalışıyordum. Ben bir şekilde gribi atlatırım ama Serdar hoca gribi atlatsa da bir kere siyaset virüsüne bulaştı. Sanmam ki bu saatten sonra siyaseti bıraksın!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSerdar Sevimli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.