SEKMEN ERZURUM HAYALLERİNİ AÇIKLADI

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Kahvaltılı toplantı şeklinde yapılan programda Erzurum ile ilgili projelerini ve hayallerini anlatan Sekmen daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

07 Şubat 2014 Cuma 15:10
SEKMEN ERZURUM HAYALLERİNİ AÇIKLADI
Seçim çalışmasına başlayalı 60 gün olduğunu belirten Mehmet sekmen bu süre içerisinde halkın partisine ve adayına olan teveccühünü dile getirdi. Başlıklar halinde projelerini paylaşan Mehmet Sekmen yerel belediyecilik hizmetlerinden turizme gençlerden kadınlara spordan tarıma hayvancılıktan sanayiye uzanan geniş bir yelpazede üst ölçekli projelerinin müjdesini verdi.
Erzurum da sorunlara hakimiyeti ve Erzurum'un beklentilerinin neler olduğunu bildiğini ifade eden ve buna göre bir sunum yapan Sekmen adaylığı açıklandığında yaptırdığı anketin ve bir kaç gün önce yaptırdığı anketin sonuçlarının artarak genel seçimlerdeki ak partinin aldığı oy oranına yakın seviyelerde seyrettiğini ifade etti. Şuan da başkan olmadığını aday olduğunu ve bunun bilincinde olduğunu her seçimin risk taşıdığını ve buna göre çalıştıklarını ifade eden Sekmen en büyük anketin 30 Mart’ta halkın sandıktaki teveccühü olacağını söyledi. Şehrin turizmdeki yatak sayısının yetersiz olduğunu ve bununla ilgili hedeflerinin bu yatak sayısını altı yedi katına çıkarılarak Erzurum'un kış sporları alanındaki turizme katkısını azami seviyeye yükseltilmesi için projeler hazırladığını belirtti. Şehir merkezi ve köylerin bir bütün içerisinde eşit ve adil hizmet alması için köy yerleşim planlarından başlayarak şehir ve köy arasındaki gelir ve hizmet dağılımını eşitleyeceklerini belirtti.
Palandökendeki son günlerde yaşanan sporcuların tesislerden ücretsiz yararlanamamasına ilişkin sorulan soruya çarşamba günü ilgili bakanlıkla ve bakanlar kurulu ile görüştüm zannediyorum birkaç gün içerisinde gündemlerine alırlarsa lisanslı sporcuların tesisleri ücretsiz kullanmalarını sağlayacağız. Konu bana geldiği gün itibari ile ilgilendiğini ve takip etmekte olduğunu belirtti.
Geldiğinizde ilk ne yapacaksınız sorusuna Allah nasip eder halkımız teveccühünü gösterir ve seçilir ise ilk gün yapacağımız iş şehrin imar planları 100.000'lik, 5000'lik ve 1000'lik planların yenilenmesi ve iyileştirilmesi olacağını söyledi.
Büyükşehir belediyesi ile birlikte ilçe belediye başkanlarının da olacağı rutin toplantılarla bütün hizmetleri ve sorunları tek elden takip edeceğini belirtti.
Basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı ve Başkan adayı Orhan Bulutlar, Yakutiye belediye Başkan ve Başkan Adayı Ali Korkut, Aziziye belediye başkan adayı Muhammet Cevdet Orhan katılırken, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in bir proje kapsamında Ankara'da olduğunu belirtildi.
Birlik beraberlik çerçevesinde bir masa etrafında verdikleri poz ile adeta Ak partinin Erzurum'da gövde gösteri yaptığı basın toplantısının devamında ilerleyen zamanlarda basınla daha sık bir araya geleceklerini ve basın mensuplarını adeta şehrin algısı ve tepkisi hızlı sinir uçları gibi çalışarak vatandaşa hizmet etme ve var ise hataları görme noktasında bir ekip olarak çalışmak istediğini vurguladı.
Geçmiş dönem milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmış olmanın verdiği konulara hakimiyet ve vatandaşın yaklaşımına olan hazırlığını konuşmalarından anlaşıldığı Sekmen Ak partinin Erzurum'da oylarını mevcuttan daha da yukarıya çıkaracağa benziyor.
Konuşmanın tamamına bakıldığında sadece yerel belediyecilik hizmetleri ile sınırlı kalmayacak hükümet bakanlıklar siyaset ve bürokrasiyi harmanlayarak Erzurum bölgenin marka şehri ve cazibe merkezi olacağına inanılıyor.

Editör

Son Güncelleme: 07.02.2014 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.