ŞEHİT CENAZESİ ONLARI BULUŞTURDU, AMA…

Erzurum’un iki siyasetçisini şehit cenazesi buluşturdu. Zaman zaman birbirlerine yönelik sert çıkışlarıyla kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’yı Erzurumlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in cenaze merasimi bir araya getirdi.

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:37
 ŞEHİT CENAZESİ ONLARI BULUŞTURDU, AMA…
Cengiz DURULAR'ın haberi
Erzurum’un siyasi gündemi önemli bir buluşmaya tanıklık etti. Siirt’in Pervari ilçesinde gerçekleşen helikopter kazasında şehit düşen Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in cenaze merasimi devlet erkanını bir araya getirdi. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu törende MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, uzun yıllar sonra ilk kez yan yana geldi. Kaya ve Küçükler, vatan toprağı uğruna şahadet şerbetini içen Dadaşlar Timi’nin gözbebeği Güneş’in cenaze namazı için aynı safta yer aldı. Tören boyunca göz göze gelmeyen iki siyasetçinin keskin bakışları herkesin dikkatini çekti. Manevi bir vazife için aynı safta ve yan yana olan Kaya ve Küçükler, birbiriyle hiç konuşmadı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Soruşturması ve Kent Meydanı eleştirisiyle Başkan Küçükler’i sert bir dille eleştiren Kaya ile Büyükşehir Soruşturması’nda bildiklerini neden günler öncesi açıklamadığı yönünde Kaya’yı suçlayan Küçükler’in ağzını tören boyunca bıçak açmadı. İki siyasetçi, yaşananların ardından mümkün oldukça göz göze gelmedi. Kent halkının da meraklı bakışlarla takip ettiği sürpriz buluşma akıllara, her ne kadar küskün ve dargın olunsa bile ebedi yolculuğun insanoğlunu musalla taşında birleştirip bütünleştirdiği olgusunu getirdi.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.