Pandemi süreci ile gündemi değerlendirdiler

AK Parti Erzurum milletvekilleri Altınok ve Taşkesenlioğlu ile İl Başkanı Öz ve Başkan Sekmen basın mensuplarıyla buluştu.

admin
admin
06 Haziran 2020 Cumartesi 00:00
Pandemi süreci ile gündemi değerlendirdiler

AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve ilçe belediye başkanları kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Altınok, AK Pati İl Binası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde salgın sürecinin devam ettiğini söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinin yapamadığını Türkiye'nin yaptığını ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"Dünyanın gıpta ettiği birçok gelişmiş ülkesinin başaramadığı tedbirleri, en iyi şekilde hayatı durdurmadan insanlarımızı hayattan izole etmeden çok güzel şekilde yönettik. Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'nın hastalarını tedavi ederken, yaşlı dursun gençlere oksijen tüpleriyle solunum cihazı bağlayalım tartışmaları çıktı. Cenazelerini defnetmekte zorlanıp soğuk hava depolarına kaldırıp beklettikleri ortamda Allah'a şükürler olsun Türkiye'de diğer hastalar ve virüse yakalanmış hastalarla birlikte hiçbir zaman yoğun bakımda yatan hasta sayımız yüzde 60'ları geçmedi."

Altınok, salgın sonrasında Türkiye'de yeni fırsatların açılacağını anlattı.

Kışın uçuş iptallerinin ortadan kaldırılması amacıyla geçen yıllarda Erzurum Havalimanı'nda kurulumuna başlanan ve çeşitli sorunlar nedeniyle faaliyete geçirilemeyen CAT 3A sistemiyle ilgili de konuşan Altınok, "Havalimanı ile ilgili hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla hem de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ile Zehra hanımla birlikte konuştuk. Bunun lamı cimi yok. 15 Ağustos'a kadar, belki daha erken de bitecek ve artık Erzurum gündeminden havalimanı konusunu çıkaracağız." diye konuştu.

Taşkesenlioğlu ise salgın sürecinde her vatandaşın hizmetine koştuklarını belirtti.

Türkiye'nin salgın sürecindeki başarılı çalışmalarından bahseden Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

"Sosyal ve ekonomik anlamda gelişmiş olduğunu söylediğimiz ülkeler, bu dönemde bırakın dirilerini, ölülerine dahi sahip çıkmazken, biz 60 yaşını geçmiş her vatandaşımızın ihtiyaçlarına yerinde ve zamanında karşıladık. Yaşlıları dua taçlarımız diye onlara evlerinde bakıma aldık, yetmedi çocuklarımıza özel hassasiyetler gösterdik. Zorlu bir süreci birliğimiz beraberliğimizle ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttük. Pandeminin insani anlamda bir diğer çıktısı da ekonomik anlamdaydı. Sadece bizde değil dünyanın birçok ülkesinde devletler, önemli yardımlarda bulundu ama onlar daha çok büyük işletmeleri düşünerek hareket ettiler. Türkiye sadece bunları düşünmekle kalmadı, işinden edilmiş bireylerinde sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı."

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen de kentte salgın sürecinde yaptıkları başarılı çalışmaları anlattı.

Hayvancılık alanında yeni projelerle çiftçileri rahatlatacaklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, ‘’Biz partimizde çalışmalarımızı her zaman ekip olarak yönetiyoruz. Sık sık haberleşiyoruz. Ben burada ne yaparsam Erzurum Milletvekillerimize de haber veriyorum. Bu dönemde tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ulaşım alanında çalışmalarımızı hep beraber yürütüyoruz.” diye konuştu.

“Pandemi dönemi bize Türkiye’nin ne kadar güçlü hale geldiğini tekrar gösterdi.” diyen Sekmen, şunları kaydetti: “Güçlü olarak lanse edilen devletler bir pandemi sürecini bile yönetemedi. Hastanelerimizde vatandaşlarımıza her şey ücretsiz olarak sağlandı.”

Sekmen, Pasinler’de çiftçinin otunu samanını alarak bu bölgede sözleşmeli hayvancılığı başlatacaklarını ve hayvanlarını bakıp büyütecek olan çiftçilerden bu hayvanları satın alacaklarını, böylelikle çiftçinin de satma derdi olmayacağını sözlerine ekledi.

Erzurum’da siyasilerin birlik beraberlik içerisinde çalışmalarının pandemi sürecindeki en büyük avantaj olduğuna dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise, ‘’Pandemi sürecinde çalışmalarımıza normal günlere göre artırarak devam ettik. Şehrimizdeki siyasilerin birbiriyle olan iyi ilişkisi avantajımız oldu. Önceden vekillerimize çok şikayet gidiyordu, bu süreçte bir iki tane dışında şikayet gitmedi. Bunu vefa destek gruplarımıza ve Büyükşehir Belediyemize borçluyuz. Bu süreç içinde sürekli Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililerle telekonferans yoluyla toplantılar yaptık ve şehrimizin sorunlarını ilettik. Cumhurbaşkanımızdan ne talep ettiysek bir iki gün içerisinde hepsini Erzurum’a gönderdi. Bakanlarımızla da toplantı yaptık, onlar da bize çok yardımcı oldu. Biz vekillerimizle Belediye Başkanlarımızla uyum içerisinde çalışarak görev dağılımı yaptık ve hep beraber bu süreci en iyi şekilde yönettik’’ dedi.

Toplantıda, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları da hazır bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 07.06.2020 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.